Hoppa till innehållet
Jens Kaasinen

Jag har en individuell utbildningsplan och studerar i egen takt. Det har gjort att jag kunnat påverka studietakten

Jens Kaasinen, Torneå
Nordisk certifierad systemspecialist/-support

Räknar med att flytta för jobb

 

Namn: Jens Kaasinen
Ålder: 40 år
Bor: Torneå, Finland
Studerar:  Certifierad systemspecialist (klar våren 2015). Jens har studerat uppbyggnad och administration av Windows miljöer både lokalt och till molntjänster. Active Directory, Exchange och Office 365 är nyckelord i Jens utbildning.

 

Redan för drygt fyra år sedan fick Jens Kaasinen upp ögonen för utbildningen till certifierad systemspecialist på Utbildning Nord och hade tänkt söka, men ett jobb inom IT-support i Torneå kom emellan. När jobbet tog slut 2014, tog Jens upp tråden igen och sökte utbildningen. Nu till våren blir Jens klar och förhoppningen är att jobbet också finns inom räckhåll.

Utbildningen motsvarat förväntningarna

Jens Kaasinen berättar att han uppskattar studieformen på Utbildning Nord.

– Jag har en individuell utbildningsplan och studerar i egen takt. Det har gjort att jag kunnat påverka studietakten. Vissa moment har gått snabbare och omvänt har jag kunnat lägga mer tid för moment som varit svårare. Det finns även möjlighet att fördjupa sig i områden som man är särskild intresserad av.  Utbildningen har helt klart motsvarat mina förväntningar, konstaterar Jens.

Jens Kaasinen har både ett gediget dataintresse i botten och även yrkeserfarenhet från IT-support sidan. Det tror han varit en fördel.

 – Här har nog många skiftande bakgrund men jag tror nog att det är en fördel om man har lite grundläggande datatekniska kunskaper innan. I vart fall måste du vara ordentligt motiverad och ha mål med dina studier. I början är det en hel del grundläggande men sen kommer det mer krävande certifieringsdelar. Du måste också vara hyfsad bra på engelska - allt är på engelska, mycket litteratur och alla tester.

Jens Kaasinen berömmer utbildningsmaterialet som är det senaste och säger att lärarna är kunniga och finns till hands när man behöver de.

Nu arbetspraktik i Uleåborg

Nu i slutet av utbildningen är det dags för en tre månader lång praktikperiod. Jens Kaasinen har fått en praktikplats i Uleåborg på ett IT- företag som bland annat arbetar med molntjänster. I början av februari börjar praktiken och Jens känner sig förväntansfull.

 – Jag hoppas naturligtvis praktisera det jag lärt mig men också fördjupa kunskaperna och lära mig nytt. Förhoppningen är även att praktiktiden ska leda till ett jobb.

Jens som även arbetat med försäljning, både som säljare och butikschef, hoppas att framtida jobbet ska vara mångsidigt och gärna ett sådant där servicekunskaper kommer till nytta.

Januari 2015

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Inskriven på Arbetsförmedlingen och behov av utbildning - Kom på studiebesök!
Är du idag arbetslös, inskriven på Arbetsförmedlingen och intresserad av en utbildning inom ett bristyrke? Det är Arbetsförmedlingen som beslutar...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago