Hoppa till innehållet

För sökande av arbetsmarknadsutbildning från Norge

Arbetsmarknadsprogrammet är en av NAV:s (Arbeids- og velferdsforvaltningen) åtgärder för att slussa ut arbetssökande i arbetslivet. NAV ansvarar för antagning till programmet, som baseras på en bedömning av den arbetssökandes behov i förhållande till situationen på arbetsmarknaden.

Arbetsmarknadskursen är öppen för sökande med nedsatt arbetsförmåga samt andra arbetssökande som behöver bredda sin kompetens. Även arbetstagare i en osäker sysselsättningssituation som behöver bredda sin kompetens kan erbjudas arbetsmarknadskursen. Sökande som är engagerad i utbildningsprogram ska vara minst 19 år gammal.

Ansökan

Ansökan till kursen, komplett med betyg och arbetsintyg, skickas till ditt lokala NAV kontor.
NAV:s handläggare vid Utbildning Nord bedömer ansökan och beslutar om antagning till utbildning.

Vägen till Utbildning Nord (pdf, på norska)

Starta Eget

Planerar du att starta eget efter avslutad arbetsmarknadsutbildning kan NAV informera om vilka möjligheter som finns till att Starta eget kurs i Norge efter avslutad utbildning.

För övriga sökande

Är du privatperson eller företagare och intresserad av att köpa en yrkesutbildning eller kortare kurs, tar du kontakt med någon av våra utbildningschefer. Kontaktuppgifter hittar du under kontakt. Utbildningarna berättigar inte till statligt studiestöd.


Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Tema gymnasieval - Bygg- och anläggningsprogrammet
Namn: William Alanentalo Bor: Övertorneå Studerar Bygg- och anläggningsprogrammet, åk 3 Berätta lite kort om dig själv Jag heter William...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago