Inriktningen Kök och servering ger dig kunskaper om matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete. Du får lära dig laga maträtter för storkök och restaurang samt olika serveringsmetoder.
Enligt arbetsförmedlingens senaste prognos fram till år 2026 är arbetsmarknanden mycket god för såväl kockar som servitörer. Branschen är nära förknippad med besöksnäringen och det är därför vanligt med säsongsanställningar där man byter arbetsställe efter egna fritidsintressen t.ex. skidåkning vintertid och jobb vid någon vintersportort, och golf sommartid med jobb vid någon golfresort. Efter avslutad utbildning kan du t.ex. jobba som kock, kallskänka, servitris eller servitör.
Mer om Gränsälvsgymnasiets program här>>
Läs mer om bl.a arbetsmarknaden för kockar på Arbetsförmedlingens webb>>
Läs mer om bl.a arbetsmarknanden för servitörer på Arbetsförmedlingens webb>>
Lästips! Möt Lolita Lepa och Vanja Nuojua som studerar Restaurang- och livsmedelsprogrammet>>
Ons. 20. 11
Indisk gryta