Under utbildningen varvas teori och praktik. Det första året är gemensamt men inför år 2 väljer du inriktning mot antingen VVS eller kyl- och värmepumpsteknik.
Inom båda yrkesinriktningarna är det fortsatt stor efterfrågan på arbetskraft. De allra flesta som går utbildningen har utsikten om ett arbete.
Arbetet är ett självständigt arbete där det är stor omväxling i dina arbetsuppgifter. Eftersom ditt arbete också handlar om kundkontakter är några viktiga egenskaper att du har social förmåga och servicekänsla.
Enligt arbetsförmedlingens senaste prognos fram till 2026 är arbetsmarknaden mycket god för VVS-montörer och kyl- och värmepumpstekniker.
Denna inriktning ger dig grunderna för att arbeta med service, installation och underhåll av olika anläggningar, t.ex. serverhallar, isbanor, kyl- och frysanläggningar i butik och värmepumpar. Efter utbildningen kan du genomföra en teoretisk och praktisk examination för att erhålla ett personcertifikat för F-gaser.
Läs mer om bl.a arbetsmarknaden för kyl- och värmepumpstekniker på Arbetsförmedlingens webb>>
Inrikting VVS
Denna inriktning ger dig grunderna för att arbeta med service, installation och underhåll inom VVS branschen. Efter ca 2 år som anställd och när du uppfyller branschens krav, genomför du ett branschprov för att få din certifiering och ditt studiebevis.
Läs mer om bl.a arbetsmarknaden för VVS-montörer på Arbetsförmedlingens webb>>
Mer om Gränsälvsgymnasiets program här>>
Ons. 20. 11
Indisk gryta