Hoppa till innehållet
  • VVS- och Fastighetsprogrammet (VF)
  • VVS- och Fastighetsprogrammet (VF)
  • VVS- och Fastighetsprogrammet (VF)
  • VVS- och Fastighetsprogrammet (VF)
  • VVS- och Fastighetsprogrammet (VF)
  • VVS- och Fastighetsprogrammet (VF)

VVS- och Fastighetsprogrammet (VF)

När du väljer VVS- och fastighetsprogrammet kommer du efter en slutförd utbildning kunna arbeta med service, underhåll och installation inom antingen området VVS eller kyl- och värmepumpsteknik.

Under utbildningen varvas teori och praktik. Det första året är gemensamt men inför år 2 väljer du inriktning mot antingen VVS eller kyl- och värmepumpsteknik.

Inom båda yrkesinriktningarna är det fortsatt stor efterfrågan på arbetskraft. De allra flesta som går utbildningen har utsikten om ett arbete.

Arbetet är ett självständigt arbete där det är stor omväxling i dina arbetsuppgifter. Eftersom ditt arbete också handlar om kundkontakter är några viktiga egenskaper att du har social förmåga och servicekänsla.

Enligt arbetsförmedlingens senaste prognos fram till 2026 är arbetsmarknaden mycket god för VVS-montörer och kyl- och värmepumpstekniker. 

Inriktning kyl- och värmepumpsteknik

Denna inriktning ger dig grunderna för att arbeta med service, installation och underhåll av olika anläggningar, t.ex. serverhallar, isbanor, kyl- och frysanläggningar i butik och värmepumpar. Efter utbildningen kan du genomföra en teoretisk och praktisk examination för att erhålla ett personcertifikat för F-gaser.

Läs mer om bl.a arbetsmarknaden för kyl- och värmepumpstekniker på Arbetsförmedlingens webb>>

Inrikting VVS

Denna inriktning ger dig grunderna för att arbeta med service, installation och underhåll inom VVS branschen. Efter ca 2 år som anställd och när du uppfyller branschens krav, genomför du ett branschprov för att få din certifiering och ditt studiebevis.

Läs mer om bl.a arbetsmarknaden för VVS-montörer på Arbetsförmedlingens webb>>

Mer om Gränsälvsgymnasiets program här>>

 

 

Examen

Examen Sverige

VVS college logo

Examen Finland
Examen Norge

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Företagarkväll gav insikter om möjligheter på orten
Igår kväll  (22/9) anordnade vi tillsammans med Övertorneå kommun en företagarträff med temat kompetensförsörjning. Och visst blev det en kväll som...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago