Hoppa till innehållet

Nordisk servitör

Med praktik varvad med teori utbildas du i serverings-, försäljnings-, kassa- och gästserviceuppgifter för olika typer av restauranger. Under studietiden får du arbeta i verklig restaurangmiljö och vi deltar i olika arrangemang.

Utbildningen ger dig bland annat kunskaper om

  • uppduknings- och avdukningsregler samt konsten att dekorera
  • rutiner med olika betalningsmedel och ekonomin.
  • ansvarsfull alkoholhantering och kunskap om olika drycker
  • gastronomiska facktermer.
  • projektarbete
  • organisationen i restaurangen

 

Läs även Arbetsförmedlingens information och se yrkesfilm om servitörsyrket>>

 

Studiebesök

Kontakta Utbildning Nord för ett studiebesök genom att skicka ett mejl till nord@arbetsformedlingen.se.
Ange vilken utbildning du är intresserad av. Ni kommer överens om tid och plats för ett studiebesök.

Boka in dig för ett studiebesök på Arbetsförmedlingens webbsida

 

Examen

Examen Sverige

Ingen formell examen. Betyg i vissa yrkeskurser inom gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogrammet. Se Skolverkets restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Examen Finland

Se Utbildningsstyrelsens examenskrav för grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen

Examen Norge

Tverrfaglig eksamen enligt Utdanningsdirektoratets program för Kokk-og servitørfag vg2. Se Utdanningsdirektoratets Kokk-og servitørfag.

Kontakt

Marja Hanhirova

+46 76 109 40 01​​​​​​​

restaurang@utbnord.se


Utbildningsort

Övertorneå

Utbildningslängd

Individuell utbildningstid beroende av tidigare förkunskaper och individuella val.

Yrkesutgångar

Servitör, servitris
By Formsmedjan. Powered by Yago