Hoppa till innehållet

Arbetssäkerhetskortutbildning - finskt kort (I Sverige motsvarande SSG Entre )

För att förbättra arbetssäkerheten på gemensamma arbetsplatser har man utvecklat ett riksomfattande förfarande som kallas arbetssäkerhetskortutbildning.

Den som genomgått kursen  (8 h) på ett godkänt sätt beviljas ett arbetssäkerhetskort, som är giltig i fem år. Utbildningen förbättrar den praktiska samverkan på gemensamma arbetsplatser mellan beställar- och levenrantörsföretagen samt stöder arbetshandledningen på gemensamma arbetsplatser. Utbildningen ger basinformation om arbetarskyddet. Målet är att minska arbetsolycksfall och risksituationer.

Kortutbildningen har utarbetats framför allt för gemensamma arbetsplatser inom industrin, men den lämpar sig även för byggnadsbranschen, den offentliga sektorn, varv etc.


Arbetssäkerhetskort finskt

Verksamheten för arbetssäkerhetskortet i Finland styrs och kontrolleras av kommittén för arbetsäkerhetskortet som är tillsatt av styrelsen för Arbetarskyddscentralen. I kommittén ingår representanter för arbetsplatser, arbetsmarknadsorganisationer samt försäkringsbranschen.

Innehåll

08.00 Den gemensamma arbetsplatsen
09.15 Gemensam säkerhet
10.15 Introduktion/inskolning
11.00 Lunch
12.00 En trygg arbetsdag på den
gemensamam arbetsplatsen
15.00 Vad gör man i en olyckssituation
15.30 Prov
16.00 Utvärdering

Pris

120 EUR

Utbildningsstart

Enligt överenskommelse.

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago