Hoppa till innehållet

Fritidsutbud

Här i Övertorneå är naturen är en källa till både rekreation och motion. På båda sidor om den glittrande gränsälven Torne älv möts du av ett böljande landskap. Det bjuder in till upplevelser i skog och mark, på älv och sjö, berg och land. Under din tid här har du den vackra naturen och den lokala bastu- och matkulturen alldeles utanför knuten.

Aktivitetsrum på Utbildning Nord

I Övertorneå finns ett aktivitetsrum för studerande. Här kan du till exempel se på film, spela biljard, bordtennis, kort eller bara umgås.

Träningsmöjligheter

Som studerande på Utbildning Nord har du gratis inträde till simhall och Ruskola slalombacke. Här finns även fina elljusspår, sporthall, golfbana, ridhus, gym, tennisbanor och sommartid ett tempererat utebad.

Uthyrning av utrustning

På Utbildning Nord kan du låna både cykel, motorbåt och spark. Våra studerande har även tillgång till bilverkstad på sin fritid. Du kan även låna tennisracketar, olika slags bollar, bouleset, plockpinne osv.

Studeranderådet

Studeranderådet representerar alla studerande vid Utbildning Nord. Rådet är med och påverkar studieförhållanden, ordnar resor, kurser, fester, friluftsdagar etc.

Om du vill veta mer om rådets verksamhet ta kontakt via e-post: St-Radet@students.utbnord.se.

Jakt och fiske

Den jaktintresserade har möjlighet till både småvilt och högvilt i markerna runt Övertorneå. De vanligaste villebråden är tjäder, orre, järpe, ripa, hare, mård och mink. Gillar du att fiska är Torne älv och de kringliggande sjöarna och vattendragen en enorm tillgång. Fiska i stilla sel, strömmande fors, följ med på tornedalskt sikfiske i Kukkola eller känn lugnet på en spegelblank insjö. Genom ortens studieförbund kan du passa på att ta jägarexamen under din vistelse här.

Naturreservat

I Övertorneå kommun finns inte mindre än fem naturreservat och dessutom länets första kulturreservat, Hanhinvittikko fäbod. Nära Övertorneå samhälle ligger friluftsområdet och naturreservatet Isovaara som från toppen bjuder på en fantastisk vy över älvdalen. Vill du uppleva orörd gammelskog kan du vandra i Kuusivaara, cirka 30 kilometer norr om Övertorneå, eller besöka det nybildade reservatet Särkirova, ytterliggare 30 kilometer norrut. I Övertorneå kommun finns också ekoparken Rautiorova. Med andra ord, här finns alla möjligheter att ströva och njuta i den tornedalska vildmarken.

Länktips

Turismorganisationen Heart of Lapland tipsar om till exempel evenemang och sevärdheter i Övertorneå och hela östra delen av Norrbottens län.

Övertorneåborna tillhör länets flitigaste boklånare. Tornedalens bibliotek  ligger intill Utbildning Nord i Övertorneå. Här kan du även låna filmer och läsa tidningar och tidskrifter.


Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Blir Övertorneåbo efter avslutad utbildning
Direkt efter examen från undersköterskeutbildningen på Utbildning Nord, den 9 augusti, börjar Stefan Sandberg-Lauri från Älvsbyn sitt jobb som...
Workshop i timring - ett sätt att upprätthålla traditioner
Projekt Rajaton-Gränslöst anordnade en workshop i traditionell timring tillsammans med Utbildning Nord i Hedenäset. Yrkeslärarna  Mika Krunniniva,...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago