Hoppa till innehållet

Om Övertorneå

Övertorneå ligger mitt i vackra Tornedalen, så nära Finland att man kan se grannlandet på andra sidan Torne älv. Kommunen är stor som landskapet Blekinge, har närmare 4000 invånare och var Sveriges första ekologikommun redan på 1980-talet. Norra kommundelen korsas av Polcirkeln. Ett av valspråk här är "Det goda livet", med närhet till naturen, älvens möjligheter och befolkningens gästfrihet. Övertorneåborna är raka, enkla och okonstlade. Här är det lätt att trivas.

Länk tips

På kommunens webbsida kan du läsa mer om Övertorneå kommun och kommunservice. www.overtornea.se

 

Samhällservice

I centralorten Övertorneå finns tillgång till en god basservice som ger goda möjligheter för människor att leva, bo, arbeta eller studera i Övertorneå. I kommunen finns tillgång till bra primärvård, barnomsorg, grundskola, gymnasieskola och folkhögskola.

I centralorten Övertorneå finns två större livsmedelsbutiker, en bank och olika specialbutiker som tillgodoser de flesta vardagsbehoven. Den finska grannkommunen Ylitornio erbjuder ett kompletterande handelsutbud och övrigt serviceutbud. Ungefär 30 minuter körtid från kommunens södra gräns i Haparanda-Torneå finns ett än större utbud inom handel, till exempel varuhuset IKEA med kringliggande stort affärsområde.


Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Lyckat rekryteringssamarbete ska få en fortsättning
Att rigga en rekryteringsutbildning blev lösningen för att Zeppelin Cat skulle kunna lösa personalbehovet av mekaniker till sina verkstäder i...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago