Hoppa till innehållet
  • El- och Energiprogrammet (EE)
  • El- och Energiprogrammet (EE)
  • El- och Energiprogrammet (EE)
  • El- och Energiprogrammet (EE)
  • El- och Energiprogrammet (EE)

El- och Energiprogrammet (EE)

Om du är tekniskt intresserad och i framtiden vill arbeta som elektriker eller läsa vidare till t.ex el-ingenjör får du rätt grundutbildning på El-och energiprogrammet.

Inriktningar:

  • Automation
  • Elteknik
  • Dator och kommunikationsteknik (erbjuds efter särskild förhandling)

Alla yrkeskategorier arbetar mycket med system som är viktiga för att vårt samhälle ska fungera. Efter utbildningen på el- och energiprogrammet kan du arbeta med service, installation och underhåll av el-, data- och elektronisk utrustning. Elprogrammet ger dig grundläggande kunskaper inom områdena automation och elektronik. Du läser branschanpassade kurser inom t.ex. ellära, elteknik, data, elektronik, styr- och reglerteknik. Om du vill arbeta som installationselektriker söker du efter avslutad utbildning anställning som lärling hos ett godkänt elteknikföretag. Efter 1600 h lärlingstimmar kan du söka certifikat som elektriker från Elbranschens yrkesnämnd (ECY). Enligt arbetsförmedlingens prognos fram till 2026 är arbetsmarknaden god för tex. installations- och distributionselektriker och automationstekniker, i synnerhet i expansiva Norrbotten.

Mer info om Gränsälvsgymnasiets program här>>

ECY:s hemsida kan du läsa mer om yrket och vad som händer efter utbildningen (lärlingsanställning).

 

Jag tycker mest om de praktiska uppgifterna speciellt praktikveckorna, eftersom att träna på hur man gör istället för att läsa det är sättet som jag lär mig snabbast på.Läs mer Lisette Forsman, Övertorneå

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Sam Ryvoll: Vårdutbildningen på Utbildning Nord gav mig motivationen jag behövde
För Sam Ryvolls del har Utbildning Nord visat sig vara en fantastisk plats för att förverkliga sina drömmar. Den individualiserade utbildningen har...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago