Hoppa till innehållet

Nordisk kock

På Utbildning Nords kockutbildning får du kunskaper och träning i vår egen restaurang och storkök.

Du lär dig olika tillagningsmetoder och trender som påverkar branschen. Du arbetar redan under utbildningstiden i ett verkligt storkök. Cirka 80-150 matgäster äter i vår lunchrestaurang varje dag. I vår restaurang har vi ibland olika temaveckor, då lagar vi till exempel rätter med viltkött eller rätter från olika länder. Som studerande får du möjlighet att medverka i specialbeställningar. Efter din tid här är du välrustad för jobb i restaurangbranschen.

Läs även Arbetsförmedlingens information och se yrkesfilm om kockyrket>>

 

Studiebesök

Kontakta Utbildning Nord för ett studiebesök genom att skicka ett mejl till nord@arbetsformedlingen.se.
Ange vilken utbildning du är intresserad av. Ni kommer överens om tid och plats för ett studiebesök.

Boka in dig för ett studiebesök på Arbetsförmedlingens webbsida

Examen

Examen Sverige

Ingen formell examen. Betyg i yrkeskurser inom gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogrammet. Se Skolverkets restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Examen Finland

Se  Utbildningsstyrelsens  examenskrav för grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen

Examen Norge

Tverrfaglig eksamen enligt Utdanningsdirektoratets program för Kokk- og servitørfag vg2.Se Utdanningsdirektoratets Kokk- og servitørfag.

Kontakt

Carola Fagervall, Rauni Holster, Katja Laine

+46 70 555 98 79; +46 72 518 81; +46 76 585 7674

restaurang@utbnord.se

Petri Miikki, Tony Lakkapää

+46 72 555 2508, +46 72 555 70 46

Wilai Auno, Ralf Holmberg

+46 72 237 29 22, +46 72 555 12 46​​​​​​​

restaurang@utbnord.se


Utbildningsort

Övertorneå

Utbildningslängd

Individuell utbildningstid beroende av tidigare förkunskaper och individuella val

Yrkesutgångar

Kock, restaurangkock, storhushållskock, köksbiträde, restaurangsbiträde, ekonomibiträde

Jag studerande en del även på fritiden. Det är ju för min framtid jag var här.

Patrik Gräsvik, Kiruna

Utrustningen i köket är väldigt bra och vi får arbeta med fina råvaror.

Daniel Andersen, Tana
By Formsmedjan. Powered by Yago