Hoppa till innehållet

Välkommen att göra studiebesök till Utbildning Nord

Varje år tar Utbildning Nord emot ett stort antal besök. Bland våra besökare finns arbetsförmedlingar från Sverige, Finland och Norge, representanter för myndigheter och organisationer, företag, politiker och andra beslutsfattare, skolor, pensionärsgrupper och enskilda personer.

Vi har också under lång tid arbetat med internationella utbyten inom ramen för bland annat EU:s olika utbytesprogram såsom Leonardo da Vinci. Varje år tar vi därför också emot studiebesök och är värd för längre tids praktikutbyten hos oss från olika länder i Europa. Du kan läsa mer om vår internationella verksamhet här.

Förfrågningar

Är du intresserad av komma på ett studiebesök tar du i kontakt med informations- och marknadschef Birgitta Jysky. Kontaktuppgifter hittar du under kontakt.

För att vi ska kunna planera ett besök så bra som möjligt rekommenderar vi att du är ute i god tid med förfrågan, gärna 3-4  veckor i förväg. Vi behöver uppgift på syftet med besöket, antal personer, datum för besök, särskilda önskemål och behov, telefon och e-post adress samt kontaktperson.

Bra att veta

Vi tar emot studiebesök under hela året företrädesvis måndag till torsdag utom vecka 28-29 då skolan har stängt.

I samband med att du besöker oss har du möjlighet att köpa kaffe/te och lunch i skolans matsal. Är ni en grupp och är intresserad av förtäring och behöver det beställas i förväg.

Studiebesöksmöjligheter för dig som söker en arbetsmarknadsutbildning

Innan du gör din ansökan rekommenderar vi att du kommer och besöker oss. Du får se studiemiljön, möta yrkeslärarna, se boendemöjligheter, bekanta dig med orten o s v, samtidigt som vi får möjlighet att träffa dig och bemöta dina funderingar.

För svenska studerande som kommer via arbetsförmedlingen står Arbetsförmedlingen i Övertorneå för resekostnader vid studiebesök. Vill du komma på ett studiebesök tar du upp frågan med din arbetsförmedlare som handlägger frågan tillsammans med Arbetsförmedlingen i Övertorneå som också beviljar anvisningen. Det är arbetsförmedlingen i Övertorneå som administrerar studiebesöket som du blir kallad till när det finns plats. Studiebesök från arbetsförmedlingen i Sverige kommer i regel till oss torsdagar. Kommer du långväga reser du till Övertorneå dagen innan.

Information för handläggaren på arbetsförmedlingen: I utbildningsregistret under administrativa uppgifter finner ni hur man går tillväga för att skicka intresseanmälan till Utbildning Nord, Övertorneå samt hur man går tillväga för att ordna med studiebesök.

Kontaktuppgifter till Arbetsförmedlingen i Övertorneå:

Telefonnummer: 010-486 88 12
E-post: nord@arbetsformedlingen.se

Arbetsförmedlingen Övertorneå
Box 65
957 22 Övertorneå.

Även personer som söker arbetskraftsutbildning från Finland och Norge har möjlighet att göra studiebesök innan man ansöker om utbildning. Du kan dock inte räkna med att få ersättning för studiebesöket.

För sökande från Finland gäller att ersättning för studiebesök beviljas endast om en skada eller en sjukdom har krävt en möjlighet att bekanta sig med läroanstaltens lämplighet och tillgänglighet innan arbetskraftsutbildningen inleds.  Den egna arbets- och näringsbyrån kan svara om möjlig ersättning för studiebesöket. Om du vill komma på ett enskilt studiebesök tar du kontakt med aktuell utbildningsavdelning för att komma överens om tidpunkt för studiebesöket. Du hittar kontaktuppgifter till alla utbildningsavdelningar under kontakt.

 

 


Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Tema gymnasieval - Bygg- och anläggningsprogrammet
Namn: William Alanentalo Bor: Övertorneå Studerar Bygg- och anläggningsprogrammet, åk 3 Berätta lite kort om dig själv Jag heter William...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago