Hoppa till innehållet

Utbildningar

Vi erbjuder ett mycket brett spektra av kurser och yrkesutbildningar för både privatpersoner och företag. De flesta yrkesutbildningar har successiv antagning. Det innebär att du får en plats så snart den blir tillgänglig. I praktiken är det antagning ungefär en gång i månaden.

Arbetsmarknadsutbildning

Vi är en unik nordisk utbildningsinstitution som har anordnat yrkesutbildningar för arbetsmarknadens behov sedan 1970.   Den största delen av vår verksamhet är arbetsmarknadsutbildningar som vänder sig till dig som är arbetssökande. Som inskriven arbetssökande på Arbetsförmedlingen kan du i vissa fall få gå en arbetsmarknadsutbildning. Det är arbetsförmedlingen som avgör vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning.

Vi har antagning från Sverige, Norge och Finland. Alla yrkesutbildningar är dock inte alltid sökbara som arbetsmarknadsutbildning i alla tre länder. Som studerande hos oss får du utbildning enligt ditt lands utbildningssystem och ditt lands språk. Studerande från Norge studerar dock oftast på svenska. Vi kan även hjälpa olika yrkeskategorier i ett av länderna att få behörighet i ett annat nordiskt land. En arbetsmarknadsutbildning här är ofta ett säkert avstamp ut mot arbetsmarknaden och framtiden. Mer information om hur du söker en arbetsmarknadsutbildning från respektive land och studieekonomi hittar du under studerande.

Gymnasieutbildningar

Utbildning Nord har avtal med Övertorneå kommun att bedriva delar av gymnasiets yrkesutbildningar. Här får du undervisning i yrkesämnen på flera olika program och undervisas sida vid sida med våra övriga studerande.  Du är på avdelningen två eller tre dagar i veckan och har tillgång till väl utrustade lokaler för yrkesutbildning och får också prova på "skarpt läge" i vissa situationer.

Komplett information om alla Övertorneå kommuns gymnasieprogram samt kontaktuppgifter till gränsälvsgymnasiet hittar du på Övertorneå kommuns hemsida.

Företagare

Är du företagare kan vi erbjuda enkla och effektiva utbildningslösningar, skräddarsydda efter dina behov. Vi erbjuder både kortare, en- eller tvådagarskurser, och längre utbildningshelheter. Exempel på kortare kurser som vi kan erbjuda:

  • Heta arbeten (grund och påbyggnad)
  • Certifierad IPC specialist (CIS) utbildning
  • Hygienkompetens/hygienpass
  • Arbetssäkerhetskort
  • Kortkurser inom IT/datateknik
  • Certifieringstester från de flesta leverantörer på Prometric testcenter och Person Vue
  • Teoretisk kompetens för BB1
  • Första hjälpen
  • Preparandutbildning inom kyla. Vi är godkänt examinationscenter av Incert i Sverige och norska Isovator.

Har du ett utbildningsbehov, ta kontakt med någon av våra utbildningschefer. Kontaktuppgifter hittar du under kontakt.

 

Köp din utbildning

Vill du byta yrkesbana eller uppdatera gammal kunskap?  Oavsett orsak är utbildning alltid en god investering. Värdesätter du anställningsbarhet efter utbildning och en verklighetsnära utbildningsmiljö med "lärande på riktigt" ska du välja en utbildningsanordnare som vi, som kan erbjuda dig det. Vill du köpa en utbildning hos oss kan du ta kontakt med någon av våra utbildningschefer.

Kontaktuppgifter hittar du här.

Våra utbildningar berättigar inte till studiemedel.


Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Tema gymnasieval - Bygg- och anläggningsprogrammet
Namn: William Alanentalo Bor: Övertorneå Studerar Bygg- och anläggningsprogrammet, åk 3 Berätta lite kort om dig själv Jag heter William...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago