Hoppa till innehållet
  • Vård- och omsorgsprogrammet (VO)
  • Vård- och omsorgsprogrammet (VO)
  • Vård- och omsorgsprogrammet (VO)
  • Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

En undersköterska arbetar nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service. En undersköterska gör varje arbetsdag en insats som är helt avgörande för en annan människa.

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Inom programmet ska eleverna också ges möjligheter att läsa kurser som förbereder för högskolestudier inom främst dessa områden. Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper om och färdigheter i vård, omvårdnad och omsorg samt ge kunskaper om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning. Utbildningen ska ge eleverna färdigheter i att utföra de arbetsuppgifter som förekommer inom området, såsom stöd och hjälp med personlig vård, medicintekniska uppgifter, hushållsuppgifter samt administrativa, sociala och socialpedagogiska uppgifter. Arbetsplatsförlagt lärande förekommer på alla yrkesprogram. Vård- och omsorgsprogrammet har inga inriktningar, men programmet ger möjlighet till specialisering inom ramen för programfördjupningen. Programmet kan leda till arbete inom hälso- och sjukvård samt inom socialtjänst.

vård och omsorgslogotype

Sedan maj 2019 är vi certifierade enligt Vård- och omsorgscollege kvalitetskriterier och ingår i lokalt Vård- och omsorgscollege Haparanda. Det innebär att vi ingår i en certifierad samverkan som är en kvalitetsstämpel för jobb och utbildning.

Mer om yrkesvalet hittar du på arbetsförmedlingens webbplats, yrkesval>>

Mer om programmet även på Skolverkets webbplats>>

Det finns många lediga tjänster ute så jag är optimistisk att jag kommer att hitta ett intressant jobb när jag blir färdig.Läs mer Jenny Lund, Luleå

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Blir Övertorneåbo efter avslutad utbildning
Direkt efter examen från undersköterskeutbildningen på Utbildning Nord, den 9 augusti, börjar Stefan Sandberg-Lauri från Älvsbyn sitt jobb som...
Workshop i timring - ett sätt att upprätthålla traditioner
Projekt Rajaton-Gränslöst anordnade en workshop i traditionell timring tillsammans med Utbildning Nord i Hedenäset. Yrkeslärarna  Mika Krunniniva,...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago