Hoppa till innehållet
  • Nordisk byggnadsmålare
  • Nordisk byggnadsmålare
  • Nordisk byggnadsmålare

Nordisk byggnadsmålare

Vill du bli byggnadsmålare i bostäder eller målare i nyproduktion ska du vända dig till oss. Vissa delar av utbildningen är företagsförlagd och du varvar teori med praktik, men vi arbetar väldigt mycket i verkliga arbetsmiljöer med riktiga projekt redan under utbildningstiden.

Vad gör en byggnadsmålare

Som byggnadsmålare målar och tapetserar du, hänger glasfiberväv och bredspacklar. Du får lära dig att utföra måleriarbete på olika underlag med olika tekniker. Du får lära dig de grundläggande egenskaperna inom byggnadsmåleri som till exempel sprutmålning, våtrumsmålning samt dekorationsmålning med mera.

Byggnadsmålaren är den sista yrkesgruppen som lämnar byggplatsen, vi sätter färg på tillvaron. Du får lära dig både reparationsmålning och nyproduktionsmålning.

Lagarbete med stort eget ansvar

Yrken inom byggnadsindustrin kräver ofta ett lagarbete, där olika yrkesmän samverkar mot samma slutmål, att färdigställa arbetet från idé till slutbesiktning. Men vare sig det är frågan om individuellt arbete eller  i arbetslag, så arbetar du självständigt med ett stort eget ansvar. Kundbemötandet är en viktig del i arbetet.

Teamkänsla är ledmotivet och genomsyras av kvalitetstänkande i arbetet. Byggnadsmålaren är specialist inom sitt yrkesområde, men måste också ha kunskap om hela byggprocessen för att kunna samarbeta med andra yrkesgrupper.

Byggnadsmålare är efterfrågade

Efterfrågan på utbildade byggnadsmålare är stor i Norden.  Inom måleribranschen finns det alltid ett behov av duktiga byggnadsmålare. 

Examen

Examen Sverige

Det finns möjlighet att få gymnasiebetyg i yrkesämnen. Se Skolverkets hemsida bygg -och anläggningsprogrammet.  Annars följer vi branschens regler för färdigutbildning.   Utbildningen är godkänd av MYN ( Målarnas yrkesnämnd ).

 

Examen Finland
Examen Norge

Kontakt

Urban Karlsson, Peter Åkerholm, Kati Sieppi

+46 70 245 70 65, +46 70 327 82 37, +46 703 27 39

byggmaleri[a]utbnord[.]se

Utbildningsstart

kontinuerlig intagning

Utbildningsort

Hedenäset

Utbildningslängd

57 veckor med individuell anpassning.

Övrigt

Vi är godkända validerare av MYN.

Yrkesutgångar

Byggnadsmålare

Lärarna är bra på att överföra sin kunskap, förklara och visa hur olika arbetsmoment ska görasLäs mer Cecilie Strømsnes Vik, Målselv

Utbilda sig här är som att gå till ett arbeteLäs mer Erika Juusola, Torneå

Lärarna är duktiga på att handleda.Läs mer Niina Pohjonen, Ylläsjärvi

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Rekordintresse för Rekryteringsmässa i Övertorneå
- Att det är stor efterfrågan på arbetskraft på Nordkalotten bekräftas av det stora intresset för kommande veckans mässa som vi anordnar i...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago