Hoppa till innehållet
  • Nordisk VVS montör
  • Nordisk VVS montör
  • Nordisk VVS montör

Nordisk VVS montör

När du väljer Utbildning Nords VVS utbildning, väljer du ett VVS College. En branschcertifierad utbildning som är kvalitetssäkrad av VVS Branschens Yrkesnämnd. Vi säkerställer därmed att du som blivande VVS montör får den utbildning som branschen kräver.

Det råder fortfarande en stor efterfrågan på VVS montörer runt om i Norden. Pensionsavgångarna har varit stora och samtidigt så ökar befolkningsmängden. Detta medför att allt fler flerbostadshus och villor måste byggas och alla äldre fastigheter måste renoveras för att uppfylla de krav som ställs.

Du som VVS montör kommer att arbeta med att säkerställa att alla människor får tillgång till rent vatten av hög kvalité, både för att dricka och tvätta sig oavsett om det är en kommunal eller enskild anläggning.

Du kommer även att få vara med i den i särklass största utvecklingen som alla runt om i världen talar om. Att bygga ett miljövänligt och energieffektivt samhälle.

Genom att installera toppmoderna värme- och tappvattenanläggningar med hjälp av värmepumpar, solpaneler och andra smarta tekniska lösningar kan vi hjälpa till att rädda både klimatet och plånboken. Om du vill jobba i en bransch där utvecklingen sker i raketfart mot digitalisering, ny teknik och en bransch som gör skillnad på riktigt så är det här utbildningen för dig!  

Under utbildningstiden hos oss kommer du att kombinera teoretiska studier tillsammans med praktiska övningar. Du kommer att få lära dig hur olika entreprenad går till och hur man läser ritningar. Lära dig hur en tappvatteninstallation installeras efter Säker Vattens branschregler. Hur man beräknar, dimensionerar och injusterar olika system. Hur man installerar golvvärme, radiatorer och olika värmepumpar. Du får grundläggande el kunskaper och du får lära dig hur man sammanfogar olika rör med hjälp av kopplingar och gassvetsen.

Vi erbjuder dig även Heta arbeten certifikat och Arbetsmiljö utbildningar för att möta Arbetsmiljöverkets krav ute på byggena. Du får även utbildning i Skylift, ställningsbygge, HLR och andra ”bra att ha” utbildningar.

Vi erbjuder dig även möjligheten att ta Klass 2 Kylcertifikat för att få jobba med köldmedier, något som VVS företagen efterfrågar mer och mer.

Efter slutförd utbildning ska du som blivande montör göra ett examensarbete. Uppfyller du kriterierna på alla punkter så utfärdar VVS Branschens Yrkesnämnd ett diplom som visar på extra goda kunskaper inom yrket.

Examen

Examen Sverige

Examen Finland

Putkiasentaja (talotekniikan perustutkinto tai tutkinnon osia)

Putkiasentaja, putkiasennuksen osaamisala
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3536454/reformi/tiedot

Examen Norge

Kontakt

Krister Björk, Jonas Buska

+46 73 04805 56, + 46 72 5552509

Kyl@utbnord.se

Utbildningsort

Övertorneå

Utbildningslängd

Individuell utbildningstid men med en rikttid på ca 52 veckor beroende av förkunskaper

Övrigt

Individuell utbildningstid men med en rikttid på ca 52 veckor beroende av förkunskaper och individulla

Yrkesutgångar

VVS montör

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Från handelsvetenskap till ventilation
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago