Hoppa till innehållet
Fredrik Nilsson

Elektrikerutbildningen är en seriös och verklighetsförankrad utbildning

Fredrik Nilsson, Älvsbyn
Nordisk elektriker

Elektrikerutbildningen är en seriös och verklighetsförankrad utbildning

  Namn: Fredrik Nilsson
Kommer från: Älvsbyn Sverige
Född (årtal): 1974
Studerar: Installationselektriker.

Varför sökte du den här utbildningen?

Jag har länge funderat på att jag vill komplettera mina kunskaper och bredda min kompetens med elektrikerbehörighet.  Det som gjorde jag att jag kom till skott, var att ett fastighetsbolag i Älvsbyn rekommenderade mig att läsa till elektriker.

Vad gjorde du innan?

Jag har arbetat med lite av varje bland annat vaktmästare och fastighetsskötare. I botten är jag möbelsnickare. Med den här utbildningen kommer jag att förbättra mina chanser att få jobb.

Hur tycker du det är att gå utbildning till installationselektriker?

Jag tycker att jag har hamnat rätt. Utbildningen har mycket teori men vi får hela tiden chansen att göra små uppdrag på skolan som nu t.ex. när automationsutbildningen ska få nya lokaler. Teori och praktiska moment varvas. Det är mycket självstudier men det passar mig bra. Här kan jag anpassa min studietakt och ta eget ansvar för mina studier.  Lärarna finns hela tiden med och ger stöd och hjälp när man fastnar. Jag tycker självstudieformen är en mycket bättre modell än klassrumsundervisning som jag också har erfarenhet av. Snart är det dags för fyra veckors praktik på något företag.  Jag skulle helst vilja praktisera hos någon elfirma.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Efter utbildningen kommer jag att söka anställning som lärling. Jag behöver arbeta som lärling 1600 h för att kunna söka certifikat som elektriker. Jag är inte bunden till Älvsbyn så jag kommer att söka lediga jobb där de finns.

Vad gör du på fritiden?

Veckosluten åker jag hem till Älvsbyn och besöker då föräldrarna och umgås med min bror och hans familj.  Jag kör egen bil för det fungerar bäst för mig och avståndet är heller inte så långt. Veckorna här blir det att sporta; utförsåkning nu på vintern och på sommaren jogga.  Jag har också deltagit i en del aktiviteter som studeranderådet anordnar t.ex. biokvällar, som det kunde vara mer av, biljardmatcher och liknande.  Jag reser hem på veckosluten så jag har inte deltagit i någon resa som studeranderådet anordnar. Jag trivs bra i Övertorneå. Jag tänkte att det är en pytteliten håla men det är ett trevligt samhälle och det roligt att gå i en skola där vi kommer från olika länder.

Kan du rekommendera den här utbildningen till andra?

Jag kan absolut rekommendera elektrikerutbildningen här. Det är seriös och verklighetsförankrad utbildning. Jag har gått en del utbildningar och kurser och ser många positiva skillnader.  Självstudieformen passar mig och jag uppskattar att vi här, när vi gör praktiska moment, ofta jobbar tillsammans med andra yrkesgrupper.  Det ger en förståelse för till exempel planering av jobb och varandras yrkeskompetenser.

Mars 2013

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Inskriven på Arbetsförmedlingen och behov av utbildning - Kom på studiebesök!
Är du idag arbetslös, inskriven på Arbetsförmedlingen och intresserad av en utbildning inom ett bristyrke? Det är Arbetsförmedlingen som beslutar...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago