Hoppa till innehållet
Seppo Kivelä

Jag kan absolut rekommendera kylmontörsutbildningen, på relativt kort utbildningstid får du en bra yrkesutbildning

Seppo Kivelä, Uleåborg
Nordisk kylmontör

Bra yrkesutbildning på kort tid

 

Namn: Seppo Kivelä
Kommer från: Uleåborg. Finland
Född (årtal): 1987
Studerar: Kylmontör

Varför sökte du den här utbildningen?

Det finns behov av kylmontörer i trakterna av Uleåborg. Pappa som har en egen firma inom kylbranschen, tipsade mig om att den här utbildningen fanns här och hade också hört att den vara bra.

Vad gjorde du innan?

Jag har studerat till ingenjör inom automation på yrkeshögskolan i Uleåborg.  Jag sökte jobb efter utbildningen men lyckades inte få något direkt, så jag bestämde jag mig för att studera lite till.

Hur tycker du det är att gå utbildning till kylmontör?

Här är det mycket självstudier och det passar mig bra. Jag kan påverka min egen studietakt och på relativt kort tid få behörighet att arbeta som kylmontör.  Lärarna här är bra och alla talar finska. Ibland skulle det behövas lite fler teorigenomgångar men annars är jag nöjd. Snart ska jag ut på praktik till ett större kylföretag i Uleåborg.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Utbildningen här leder till finsk grundexamen inom husteknik med inriktning kylmontör. I det här yrket har jag nytta även av min tidigare utbildning. Jag kommer att söka jobb som kylmontör när jag blir klar.

Vad gör du på fritiden?

Veckosluten åker jag hem till Uleåborg. Det är ca 200 km men vi är några studerande som samåker så det går bra. Här går jag ibland på bio, besöker aktivitetsrummet och gymmet som studerande kan använda fritt. När jag är hemma är innebandy ett av mina stora intressen.

Kan du rekommendera den här utbildningen till andra?

Jag kan absolut rekommendera kylmontörsutbildningen till andra. På relativt kort utbildningstid får du en bra yrkesutbildning. Det är annorlunda utbildningsmiljö med studerande även från Norge och Sverige i samma klass. Hade tänkt att jag skulle öva mig lite mer i det svenska språket när jag är här, men det har mest blivit att använda engelska.

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Företagarkväll gav insikter om möjligheter på orten
Igår kväll  (22/9) anordnade vi tillsammans med Övertorneå kommun en företagarträff med temat kompetensförsörjning. Och visst blev det en kväll som...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago