Hoppa till innehållet
Jørn Kåre Jensen

Utbildningen gav mig en jättebra grund till arbetet jag har idag

Jørn Kåre Jensen, Vadsø
Nordisk automationstekniker

Utbildning ledde till ett jobb inom en internationell koncern

 

Namn:Jørn Kåre Jensen
Kommer från: Vadsø i Nordnorge men bor nu i Trondheim.
Född (årtal): 1979

Studerat: Automationstekniker med inriktning mot processautomation. Blev klar med utbildningen i maj 2011.Arbetar: Arbetar sedan cirka två år som servicetekniker för Xylem Water Solutions i Trondheim. Företaget var tidigare en del av koncernen ITT som i sin tur har rötterna i den svenska orten Lindås (Flygts pumpar). Verksamheten fick sin internationella expansion tack vare den svenska ingenjören Sixten Englessons uppfinning av den första dränkbara länspumpen 1947.  Den internationella koncernen är verksam i över 150 länder och är världsledande leverantör inom vattenteknologi.

(Källa: Xylems svenska wepplats. www.xylemwatersolutions.com/scs/sweden/sv-se)

HUR TYCKER DU ATT AUTOMATIONSTEKNIKERUTBILDNINGEN FÖRBEREDDE DIG FÖR YRKESLIVET?

Jag tycker att utbildningen gav mig en jättebra grund till arbetet jag har idag. Det är i jobbet som man sedan lär sig specialiseringen. Jag arbetar som servicetekniker och servar t.ex. pumpar och styrsystem. I vår filial är kommunerna våra största kunder. På min arbetsplats har de flesta andra jobbat närmare 30 år så jag lär mig mycket av kollegorna hela tiden.  Varje dag har sina utmaningar, ingen dag är den andra lik och det gör jobbet otroligt stimulerande. Jag trivs jättebra på Xylems.

VAD GJORDE DU TIDIGARE?

Jag körde truck i Oslo. Jag blev utan jobb och flyttade en kort period tillbaka till Vadsø. Jag hade en kompis som hade gått en IT- utbildning på Utbildning Nord och som tipsade mig om automationsteknikerutbildningen. Sökte sedan utbildningen genom NAV.

KAN DU REKOMMENDERA UTBILDNINGEN TILL ANDRA?

Jag är mycket nöjd med utbildningen. Den är bra för du får en individuell utbildningsplan. Du studerar i den egen takt men lärarna finns där hela tiden som stöd och hjälp.

Mars 2013

Senast uppdaterad 2016-08-23 10:58:54

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Företagarkväll gav insikter om möjligheter på orten
Igår kväll  (22/9) anordnade vi tillsammans med Övertorneå kommun en företagarträff med temat kompetensförsörjning. Och visst blev det en kväll som...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago