Mycket praktik i utbildningen – det är bra!

 

Namn: Wondwossen Tessema
Kommer från: Luleå, Sverige
Kommer ursprungligen ifrån. – Jag flyttade från Etiopien till Gällivare hösten 2008. I Luleå har jag bott sedan  2009.
Född (årtal): 1977
Studerar:  Studerar till automationstekniker med inriktning mot processautomation.

Varför sökte du den här utbildningen?

I Etiopien arbetade jag ungefär sex år som flygtekniker i Nazareth, en stad som ligger ungefär 100 km från huvudstaden Addis Adeba.  Jag kan alltså redan en del om till exempel pneumatisk, hydralik och mekanik . I den här utbildningen kan jag bygga vidare på tidigare kunskaper.

Hur tycker du det är att gå utbildning till automationstekniker?

Jag tycker utbildningen är mycket intressant. Det jag uppskattar mest är att utbildningen är praktisk. Här kan jag varva teoriläsning med att göra många olika laborationer. Lärarna är också mycket bra. Nu har vi två lärare och det hade varit ännu bättre om det fanns tre lärare.  Nu kan det vara så att man ibland får vänta för att få hjälp, speciellt om en lärare är borta.  Litteraturen är både på svenska men också mycket på engelska.  Det svenska språket är en stor utmaning för mig. Jag kan läsa svenska men fortfarande behöver jag träna muntlig språkfärdighet.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Jag vill söka jobb. Jag är beredd att flytta där det finns jobb. Jag skulle också kunna tänka mig att studera mer inom automation på högskola eller universitet.

Vad gör du på fritiden?

Jag åker till Luleå nästan varje helg. Det är en bra bussförbindelse till Luleå. I Luleå har jag vänner som jag umgås med. I Övertorneå går jag till gymmet, besöker aktivitetsrummet på skolan och jag tycker också om att besöka kyrkan.  Om jag är i Övertorneå under en helg så brukar jag också ofta studera på avdelningen på lördagar.

Kan du rekommendera den här utbildningen till andra?

Ja det kan jag. Utbildningen är mycket praktisk och det uppskattar jag mycket.

Mars 2013

Senast uppdaterad 2013-05-07 15:31:12
 

Kalender

25 januari
Vi deltar på mässan Framtid Boden. Plats:...
 

Dagens lunch v. 03

Onsdag 17 Januari
Kycklinggryta och ris L,M,G
 
 
 
 
 
Bredd: px