Hoppa till innehållet
Frida Eriksson

Det är det bästa jag har gjort och jag känner verkligen att jag hamnat rätt

Frida Eriksson, Umeå
Restaurang- och livsmedelprogrammet (RL)

Vill lära barn äta nyttig mat från bra råvaror

  Namn: Frida Eriksson
Kommer från: Umeå, Sverige
Född (årtal): 1991
Studerar: Restaurangutbildning.

Varför sökte du den här utbildningen?

Jag vill arbeta med något praktiskt och kreativt. Matlagning, uppläggning och dukning är både praktiskt och kreativt. Jag har varit intresserad av matlagning länge.

Vad gjorde du innan?

Jag har gått en kortare restaurangutbildning i Umeå. Den tyckte jag inte var så bra. Den var t.ex. inte så praktisk som den här utbildningen jag går här. På gymnasiet gick jag naturbruk med inriktning mot trädgård och växthusodling.

Hur tycker du det är att gå restaurangutbildning?

Det är det bästa jag har gjort och jag känner verkligen att jag hamnat rätt. Här vill jag gärna få chansen att få en så bred bas inom kockyrket som möjligt. Att studera på annan ort har dessutom gett mig möjlighet att se annat. Jag har också lärt känna nya människor här även från Norge och Finland.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Jag skulle gärna vilja prova på att arbeta i Norge. Om det blir så beror på om pojkvännen, som är rörmokare, också hittar ett jobb i Norge. Drömjobbet som jag tänker mig senare, är att arbeta med mat för barn t.ex. skolbespisning.  Jag vill lära barn att äta nyttig mat som lagas från bra råvaror och inte några halvfabrikat.

Vad gör du på fritiden?

Jag håller på att ta körkort här i Övertorneå. Sedan blir det en del träning på gym. Det är bra eftersom restaurangyrket är fysiskt krävande. Det blir även lite zumba och vattengympa. Annars tycker jag om att läsa, gärna självbiografier och så gillar jag naturligtvis att laga mat även på min fritid. Det blir inte att jag åker till Umeå så ofta, pojkvännen kommer hit istället.

April 2013

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Kreativitet och hantverk förenas i målaryrket
När Niina Pohjonen i högstadiet funderade på yrkesvalet, stod målaryrket högt på listan, men av någon anledning hamnade hon i kockutbildningen. Nu...


Instagram #utbildningnord

Sitemap
Powered by Yago