Hoppa till innehållet
Mässa för jobbmatchning
15. mars. 2018

Mässa för jobbmatchning

Igår onsdag 14 mars arrangerade Utbildning Nord i samarbete med Arbetsförmedlingen, motsvarigheten i Finland TE- byrån och norska NAV, en  rekryteringsmässa unikt inriktad för Utbildning Nors egna  studerande. Och responsen från både rekryterande företag och studerande var positiv.

Leif Pääjärvi från arbetsförmedlingen som varit initiativtagare till mässan tror det här är ett bra koncept att spinna vidare på.

- Jag tror på det personliga mötet. Det har varit en bra respons från både studerande och rekryterande företag här på mässan.

- Jag har fått några riktigt bra CV:n med mig tillbaka till Luleå. Vi har behov av många olika kompetenser då vi är ett stort bolag med verksamheter på många orter, både i Norrbotten och utanför länet, summerade en nöjd Birgitta Persson från Bilbolaget i Luleå och som på mässan mötte studerande som bodde på många orter i landet.

Tror på samverkan

I slutändan deltog ca 30 rekryterande företag och verksamheter från alla tre länder men majoriteten av utställarna kom från Sverige. Premiären gav definitivt mersmak.

- Jag tror det här är en väldigt bra och viktig insats som vi kan göra både för våra studerande och företagen som har rekryteringsbehov, att ordna med mötesplatser. Samtidigt ger det oss ytterligare ett tillfälle att samverka med branscherna. Vi är angelägna om att kunna hjälpa näringslivet med att få den kompetens som efterfrågas. I samverkan med företagen och arbetsförmedlingarna i alla tre länder kan vi åstadkomma bra nytta, säger Leif Lahti direktör för Utbildning Nord avslutningsvis.

Bild ovan: Birgitta Persson representerade Bilbolaget och fick med sig ett par intressanta CV till lediga tjänster. 



Titta på senaste nytt

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago