Jag är en tvåbarnsmamma som är född i Kalix men bott senast i bl.a Arvidsjaur och under studierna till mekaniker i Övertorneå. Nu i och med jobbet på Zeppelin Cat gick flyttlasset från Övertorneå till Boden. På fritiden gillar jag att vara ute i naturen. Jag har tagit jägarexamen och är intresserad av småviltsjakt.
På gymnasiet studerade jag estetisk linje med inriktning mot musik. Egentligen ville jag redan då gå fordonsprogrammet men jag fegade ut kan man säga. Jag har jobbat inom vården med olika uppgifter men mekanikeryrket har hela tiden gnagt i bakhuvudet eftersom jag gillat att meka redan som barn och är intresserad av teknik. Så när jag fick nys om att det fanns möjlighet att utbilda sig till fordonsmekaniker i Övertorneå så nappade jag.
Foto: Sandra Blomqvists tidigare lärare på Utbildning Nord, Peter Stenberg, på besök på Sandras arbetsplats i Boden. |
Den var riktigt bra. Vi hade bra material att arbeta med och lärarna, speciellt Peter Stenberg som var min huvudlärare, var jättebra. Jag kunde fråga hur många gånger jag ville och Peter var duktig på att förklara på ett varierat sätt. Vi fick förtroende att göra för lärarna lät oss försöka själv. Det var tillåtet att göra fel vilket är ett bra sätt att lära sig.
Jag gjorde min företagsförlagda praktik här och efter avslutad praktik ville de anställa mig.
Jag har jobbat här sen mars i år och trivs jättebra. Arbetsplatsen är fin med nya fräscha lokaler och jag har blivit väl mottagen. Introduktionen var bra. I början hade jag naturligtvis många frågor för jag är noggrann som person men alla har tagit mina frågor på allvar och alla kollegor är hjälpsamma. Jag känner mig som en i gänget kort och gott.
Jag renoverar komponenter och ingår i växellådsteamet. Jag har ansvaret för rep av hela växellådan – allt från att objektet tas in, rengörs, demonteras, beställning av reservdelar, byte av det som ska bytas, ihopmontering, provkörning, lackering och till den körs ut till färdiglagret. Lackeringen tar jag hjälp av kollegorna eftersom jag är astmatiker.
Tyngre lyft är utmanande även om vi har lyfthjälpmedel för jag vet vad den väger och man känner ett stort ansvar för komponenterna man jobbar med. De positiva utmaningarna är t. ex att lära sig en ”ny” växellåda som man inte skruvat i tidigare och emellanåt får man vara uppfinningsrik och klura ut lösningar. Jag lär mig nytt hela tiden vilket är stimulerande. Här finns möjlighet att utvecklas vidare i yrket, t.ex. genom att ingå i något annat team.
Jag tycker att det är enbart positivt och på många sätt enklare att arbeta med manliga kollegor. Kommunikationen är rak och ärlig. De säger vad de tycker och tänker direkt till en.
Rent allmänt att jag har ett bra flyt. Att ha bra kollegor gör nog hela grejen i övrigt. Har du bra kollegor kan du nog jobba med nästan vad som helst.
Du har möjlighet att komma på ett gratis studiebesök om du är intresserad av utbildningen till fordonsmekaniker eller någon av våra andra yrkesutbildningar som du kan ansöka till genom arbetsförmedlingen (arbetsmarknadsutbildning).
Här hittar du länk till hur du bokar ett studiebesök till oss genom arbetsförmedlingen >>