Hoppa till innehållet
Praktiken ledde till jobb på Zeppelin Cat
26. oktober. 2021

Praktiken ledde till jobb på Zeppelin Cat

Namn: Sandra Blomqvist
Blev klar med studierna till fordonsmekaniker våren 2021.
Arbetar på Zeppelin Cat i Boden

Berätta lite kort om dig.

Jag är en tvåbarnsmamma som är född i Kalix men bott senast i bl.a Arvidsjaur och under studierna till mekaniker i Övertorneå. Nu i och med jobbet på Zeppelin Cat gick flyttlasset från Övertorneå till Boden. På fritiden gillar jag att vara ute i naturen. Jag har tagit jägarexamen och är intresserad av småviltsjakt.

Hur kom det sig att du ville utbilda dig till fordonsmekaniker?

På gymnasiet studerade jag estetisk linje med inriktning mot musik. Egentligen ville jag redan då gå fordonsprogrammet men jag fegade ut kan man säga. Jag har jobbat inom vården med olika uppgifter men mekanikeryrket har hela tiden gnagt i bakhuvudet eftersom jag gillat att meka redan som barn och är intresserad av teknik. Så när jag fick nys om att det fanns möjlighet att utbilda sig till fordonsmekaniker i Övertorneå så nappade jag.

Hur var din tid på Utbildning Nord?

Peter Stenberg tillsammans med sin tidigare elev, här på Sandras arbetsplats i Boden

 

 

 

 

Foto: Sandra Blomqvists tidigare lärare på Utbildning Nord, Peter Stenberg, på besök på Sandras arbetsplats i Boden.

Den var riktigt bra. Vi hade bra material att arbeta med och lärarna, speciellt Peter Stenberg som var min huvudlärare, var jättebra. Jag kunde fråga hur många gånger jag ville och Peter var duktig på att förklara på ett varierat sätt. Vi fick förtroende att göra för lärarna lät oss försöka själv. Det var tillåtet att göra fel vilket är ett bra sätt att lära sig.

Hur kom du till Zeppelin Cat i Boden?

Jag gjorde min företagsförlagda praktik här och efter avslutad praktik ville de anställa mig.

Hur trivs du på Zeppelin?

Jag har jobbat här sen mars i år och trivs jättebra. Arbetsplatsen är fin med nya fräscha lokaler och jag har blivit väl mottagen. Introduktionen var bra. I början hade jag naturligtvis många frågor för jag är noggrann som person men alla har tagit mina frågor på allvar och alla kollegor är hjälpsamma. Jag  känner mig som en i gänget kort och gott.

Beskriv dina arbetsuppgifter lite kort?

Jag renoverar komponenter och ingår i växellådsteamet. Jag har ansvaret för rep av hela växellådan – allt från att objektet tas in, rengörs, demonteras, beställning av reservdelar, byte av det som ska bytas, ihopmontering, provkörning, lackering och till den körs ut till färdiglagret. Lackeringen tar jag hjälp av kollegorna eftersom jag är astmatiker.

Vilka utmaningar finns i jobbet?

Tyngre lyft är utmanande även om vi har lyfthjälpmedel för jag vet vad den väger och man känner ett stort ansvar för komponenterna man jobbar med. De positiva utmaningarna är t. ex att lära sig en ”ny” växellåda som man inte skruvat i tidigare och emellanåt får man vara uppfinningsrik och klura ut lösningar. Jag lär mig nytt hela tiden vilket är stimulerande. Här finns möjlighet att utvecklas vidare i yrket, t.ex. genom att ingå i något annat team.

Hur upplever du som tjej att jobba i en manlig miljö?

Jag tycker att det är enbart positivt och på många sätt enklare att arbeta med manliga kollegor. Kommunikationen är rak och ärlig. De säger vad de tycker och tänker direkt till en.

Hur ser en bra arbetsdag ut?

Rent allmänt att jag har ett bra flyt. Att ha bra kollegor gör nog hela grejen i övrigt. Har du bra kollegor kan du nog jobba med nästan vad som helst.

Läs mer om utbildningen här>>

Du har möjlighet att komma på ett gratis studiebesök om du är intresserad av utbildningen till fordonsmekaniker eller någon av våra andra yrkesutbildningar som du kan ansöka till genom arbetsförmedlingen (arbetsmarknadsutbildning).

Här hittar du länk till hur du bokar ett studiebesök till oss genom arbetsförmedlingen >>Titta på senaste nytt

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago