Hoppa till innehållet
Lisette Forsman

Jag tycker mest om de praktiska uppgifterna speciellt praktikveckorna, eftersom att träna på hur man gör istället för att läsa det är sättet som jag lär mig snabbast på.

Lisette Forsman, Övertorneå
El- och Energiprogrammet (EE)

Muévete UF består av Emilia Hannu, Elin Tegelid och Arezo Rezai som alla studerar naturvetenskap på Gränsälvsgymnasiet. Företaget inriktar sig på att anordna olika kurser och aktiviteter i Övertorneå kommun. Vi träffade Lisette Forsman under en av hennes skoldagar på elprogrammet på Utbildning Nord. Vi var nyfikna på hur det går för Lisette på elprogrammet och hur det, enligt henne, unika samarbetet mellan de två skolorna Utbildning Nord och Gränsälvsgymnasiet fungerar.

 

Varför valde du el?

- Jag valde först naturvetenskap, men jag inte är så intresserad av teoretiskt plugg så jag var lite osäker på det. Däremot är jag intresserad av elektronik och så insåg jag att jag kunde hjälpa till hemma med t.ex vägguttagen som är ganska dåliga. Så det kändes bra att söka om till elprogrammet istället.

 

Hur är det på  Utbildning Nord? Stämningen, utbildningen, lektionerna?

- Stämningen är lugn. Det är ganska många killar i klassen men tack vare samarbetet mellan skolorna får jag hänga med mina kompisar på gymnasiet ett par dagar i veckan. Lektionerna är informationsrika, men rekommenderar programmet bara för de som är intresserade utav ellära annars kan det bli jobbigt att följa med.

 

Hur tycker du att samarbetet fungerar mellan skolorna?

- Det är bra. Jag läser utökade kurser så att jag har möjlighet att fortsätta studera efter gymnasiet. Jag tycker inte att det är jobbigt att gå fram och tillbaka mellan skolorna, även om det ibland kan bli mitt under en dag.

 

Vad är det bästa med Utbildning Nord?

- Jag tycker mest om de praktiska uppgifterna speciellt praktikveckorna, eftersom att träna på hur man gör istället för att läsa det är sättet som jag lär mig snabbast på. Det bästa med Nord är maten, att utrustningen är bra och så gillar jag de tysta rummen som man gör prov i.

 

Vad gör du efter skolan?

- Jag pluggar, tränar taekwondo och så brukar jag spela TV-spel och dataspel. Ibland också kort- och brädspel med mina syskon.

 

Taekwondo? Kan du berätta lite om taekwondo, hur länge har det funnits här i Övertorneå?

- Jag tror att det har hållt på i cirka 2 år. Jag började taekwondo för lite mer än 1,5 år sen och har snart blått bälte (Not: Intervjun gjord för ett tag sedan så Lisette har säkert blått bälte). 

 

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Traditionellt manliga jobb är mycket roligare
”Jag har alltid velat göra sådant som inte anses vara något för flickor” Att börja utbilda sig till fordonsmekaniker var något av en dröm för Ziba...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago