Hoppa till innehållet
Praktiken ledde till jobb
29. november. 2021

Praktiken ledde till jobb

Visar du framfötterna under din yrkespraktik så leder det ofta direkt till jobb. Så blev det för Emil Hannerfors från Haparanda som gjorde sin praktik  hos Lämpötalo Veittikoski i finska Simo och nu fått anställning som elektriker.

Finsk examen gav mer valmöjligheter på arbetsmarknaden

Emil Hannerfors, som studerat till industrielektriker hos oss, valde att ta finsk grundexamen (El- och automationsteknik) motsvarande industrielektriker i Sverige och kunde studera på svenska.

- Det var lärarna som tipsade mig när jag började, då jag berättade att jag kunde tänka mig att söka jobb även i Finland.

I somras genomförde Emil en två månader lång praktikperiod Lämpötalo Veittikoski i finska Simo och det har nu lett till en anställning som elektriker.

- Ägaren sa att praktiken hade fungerat så bra att de ville anställa mig. Så nu, sen oktober, arbetar jag som elektriker där. Vi jobbar bland annat med installationer av bergvärme och luftvärmepumpar och andra vanligt förekommande elarbeten, berättar en mycket glad Emil Hannerfors.

När vi träffar Emil är han hos oss en vacker novemberdag för att göra prov för finsk elsäkerhetsexamen 2.

- Den behöver jag för att jag så småningom ska kunna vara elansvarig på ett företag. Utöver godkänd examen krävs även tre års yrkeserfarenhet, avslutar Emil Hannerfors.

Här kan du även läsa ett tidigare reportage med Emil Hannerfors>>

Mer om elektrikerutbildningen hittar du här>>

Och står du inför gymnasieval, hittar du info om El- och energiprogrammet här>>Titta på senaste nytt

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago