Hoppa till innehållet
Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord
17. november. 2023

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de nästkommande fyra åren, 2024-2027. Det skedde vid en ceremoni i Stockholm i närvaro av statsrådet Johan Pehrson, finska stf. besickningschefen Janne Jokinen samt norska ambassadören Aud Kolberg som undertecknande överenskommelsen som företrädare för sina respektive länder.

Leif Lahti, direktör för Utbildning Nord deltog vid underteckningsceremonin. I sitt tacktal tackade Lahti för att stiftelsen fått fortsatt förtroende att verka som en viktig aktör inom kompetensförsörjningen, i synnerhet i ljuset av det som händer inom nordkalottregionen.

- Stiftelsen är ett exempel på konkret nordisk samverkan inom kompetensförsörjning som pågått sedan 1970 och är alltså ett över 50 år långvarigt samarbete som fortfarande effektivt motsvarar de aktuella behoven på arbetsmarknaden.

Leif Lahti överlämnade Utbildning Nords jubileumsbok som gåva till statsrådet och ambassadörerna.

- Utbildning Nord fyllde 50 år 2020 när pandemin slog till. Firandet fick ställas in men en jubileumsbok tog vi fram. Vi skulle faktiskt kunna författa en ytterligare bok om hur vi framgångsrikt navigerade genom pandemirestriktionerna i tre olika länder utan att behöva stänga ned vår yrkesutbildningsverksamhet, framhöll Leif Lahti vid överlämnandet.

Leif Lahti avslutade sitt tacktal med att bjuda in arbetsmarknadsministern Johan Pehrson samt ambassadörerna att besöka Utbildning Nord.

Foto: Från vänster Stf besickningschef Janne Jokinen, Finlands ambassad, statsrådet Johan Pehrson och Ambassadör Aud Kolberg, Norges ambassad. Fotograf: Viktor Petterson. Regeringskansliet.


Titta på senaste nytt

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Utbildning Nord med i unikt pilotprojekt om mående

19. september. 2023
”Våra medarbetare är det viktigaste vi har. Nu har vi fått ett verktyg till som hjälper oss att systematiskt och frekvent följa hur våra...

Vi behöver er!

1. september. 2023
Det var det tydliga budskapet som förmedlades när representanter för Wist Last och Buss från verkstaden i Pajala och region norr träffade elever på...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago