Hoppa till innehållet
Rekordintresse för Rekryteringsmässa i Övertorneå
5. februari. 2023

Rekordintresse för Rekryteringsmässa i Övertorneå

- Att det är stor efterfrågan på arbetskraft på Nordkalotten bekräftas av det stora intresset för kommande veckans mässa som vi anordnar i Övertorneå, konstaterar Leif Pääjärvi, Utbildningsstrateg på Utbildning Nord och koordinator för nästa veckas rekryteringsmässa den 8 februari på Folkets Hus i Övertorneå.

Det är stort intresse för Utbildning Nords rekryteringsmässa som anordnas i Övertorneå kommande onsdag, 8 februari.

-  Ja, faktiskt har vi fått flytta mässan, som vi hade planerat att ha i våra egna lokaler, till Folkets Hus för att kunna bereda plats till alla utställare. Vi har ett riktigt starka varumärken från hela Nordkalotten på plats, och Leif Pääjärvi radar entusiastiskt upp företag, som LKAB, Boliden Mineral AB, Tapojärvi, Snells Entreprenad AB, Consto Nord AS, Zeppelin Sverige AB, NYAB, Explore The North, Haparanda Stadshotell, SLP, Sogeti, Wist Last & Buss AB, Bravida, Caverion Suomi OY, BillerudKorsnäs AB.

Rekryteringsmässans målgrupp är Utbildning Nords yrkesutbildningsstuderande från Norge, Sverige och Finland och yrkesprogramelever på Gränsälvsgymnasiet. Även grannkommunerna har fått inbjudan och Haparanda har nappat på möjligheten och skickar två busslaster med elever för att besöka mässan.

- För oss som utbildningsaktör är det viktigt att gå i takt med omvärlden och ha nära kontakter med näringslivet. Det här är ett tillfälle för rekryterande företag att möta framtida arbetskraft och för våra studerande att möta rekryterande företag. Att anordna sådana här mötesplatser är oerhört viktigt i ett läge där vi behöver inflyttning för att klara kompetensförsörjningen på Nordkalotten, avslutar Leif Pääjärvi med emfas.

Bildtext: Här en del av arrangörsgruppen på Utbildning Nord. Från vänster Andreas Kohkoinen (mässlokal), Leif Pääjärvi (mässkoordinator) och Arto Hyvärinen (teknik).


Titta på senaste nytt

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Utbildning Nord med i unikt pilotprojekt om mående

19. september. 2023
”Våra medarbetare är det viktigaste vi har. Nu har vi fått ett verktyg till som hjälper oss att systematiskt och frekvent följa hur våra...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago