Hoppa till innehållet
Rekordintresse för Rekryteringsmässa i Övertorneå
5. februari. 2023

Rekordintresse för Rekryteringsmässa i Övertorneå

- Att det är stor efterfrågan på arbetskraft på Nordkalotten bekräftas av det stora intresset för kommande veckans mässa som vi anordnar i Övertorneå, konstaterar Leif Pääjärvi, Utbildningsstrateg på Utbildning Nord och koordinator för nästa veckas rekryteringsmässa den 8 februari på Folkets Hus i Övertorneå.

Det är stort intresse för Utbildning Nords rekryteringsmässa som anordnas i Övertorneå kommande onsdag, 8 februari.

-  Ja, faktiskt har vi fått flytta mässan, som vi hade planerat att ha i våra egna lokaler, till Folkets Hus för att kunna bereda plats till alla utställare. Vi har ett riktigt starka varumärken från hela Nordkalotten på plats, och Leif Pääjärvi radar entusiastiskt upp företag, som LKAB, Boliden Mineral AB, Tapojärvi, Snells Entreprenad AB, Consto Nord AS, Zeppelin Sverige AB, NYAB, Explore The North, Haparanda Stadshotell, SLP, Sogeti, Wist Last & Buss AB, Bravida, Caverion Suomi OY, BillerudKorsnäs AB.

Rekryteringsmässans målgrupp är Utbildning Nords yrkesutbildningsstuderande från Norge, Sverige och Finland och yrkesprogramelever på Gränsälvsgymnasiet. Även grannkommunerna har fått inbjudan och Haparanda har nappat på möjligheten och skickar två busslaster med elever för att besöka mässan.

- För oss som utbildningsaktör är det viktigt att gå i takt med omvärlden och ha nära kontakter med näringslivet. Det här är ett tillfälle för rekryterande företag att möta framtida arbetskraft och för våra studerande att möta rekryterande företag. Att anordna sådana här mötesplatser är oerhört viktigt i ett läge där vi behöver inflyttning för att klara kompetensförsörjningen på Nordkalotten, avslutar Leif Pääjärvi med emfas.

Bildtext: Här en del av arrangörsgruppen på Utbildning Nord. Från vänster Andreas Kohkoinen (mässlokal), Leif Pääjärvi (mässkoordinator) och Arto Hyvärinen (teknik).


Titta på senaste nytt

Utbildning Nord var ett givet val återigen

13. maj. 2024
Khayri Almosrati utbildade sig först till frisör, och nu omskolade han sig till plattsättare och golvläggare. Trots bara drygt 20 år i Sverige har...

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Utbildning Nord var ett givet val återigen
Khayri Almosrati utbildade sig först till frisör, och nu omskolade han sig till plattsättare och golvläggare. Trots bara drygt 20 år i Sverige har...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago