Hoppa till innehållet
Direktören blir kvar ytterligare två år
28. juni. 2022

Direktören blir kvar ytterligare två år

Sedan en tid har det varit klart att Leif Lahti får fortsatt förtroende av styrelsen för Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, dagligt tal Utbildning Nord, att leda verksamheten ytterligare två år fram till 30 juni 2024. Han blir då den direktör som med sina åtta år, den längsta tiden som överenskommelsen mellan Norges, Sveriges och Finlands regeringar tillåter, haft positionen längst. Styrelsen utsåg vid sitt junisammanträde Staffan Landström från Arbetsförmedlingen till ny ordförande.  

Styrelsen utsåg vid sitt junisammanträde Staffan Landström från Arbetsförmedlingen i Sverige till ny ordförande samt Tero Hyttinen från Lapplands Arbets- och näringsbyrå i Finland till vice ordförande. Staffan Landström tar över ordförandeskapet efter Arnold Eliseussen från Norge, och som representerat NAV, den 1 juli och för en period på två år. 

Leif Lahti har varit direktör sedan 1 juli 2016. Om styrelsens fortsatta förtroende säger Leif Lahti så här:

- För mig är det en stor ära att få leda Utbildning Nord i ytterligare två år men jag känner också ett stort ansvar då jag som kommunbo vet hur viktig Utbildning Nord är för kommunen.  

Säkerställa ny överenskommelse

Stiftelsens verksamhet baseras på fyråriga överenskommelser mellan länderna. Nuvarande överenskommelse går ut 31 december 2023. 

- Mitt viktigaste fokus närmaste tiden är att jobba för en bra ny fyrårig överenskommelse för verksamheten. Vi har en viktig roll att spela inom kompetensförsörjning, inte minst på Nordkalotten med allt det spännande som sker här i norr. Vi måste ta tillvara den arbetskraftsreserv som finns och ge dem en yrkesutbildning som gör dem anställningsbara.  

Jobba för visionen

Verksamhetens nordiska profil behöver också stärkas menar Lahti.

- Utbildning Nord har visionen att vara Nyckeln till den nordiska arbetsmarknaden och den är i högsta grad aktuell i den tid vi lever i nu och därför behöver vi jobba vidare på att stärka vår nordiska profil. 

- Utmaningen som vi alltid har som nordisk utbildningsanordnare är att hela tiden ha koll på förändringar i respektive lands regelverk och styrdokument. Nu sker förändringar allt oftare så vi behöver vara snabbfotade, avslutar Leif Lahti.Titta på senaste nytt

Vi deltar i SuomiAreena

6. juli. 2022
Vi deltar i SuomiAreena - Kom och lyssna och diskutera Tornedalens oändliga möjligheter - Bli kär i Sverige, fikat och det tornedalsfinska...

Inskriven på Arbetsförmedlingen och behov av utbildning - Kom på studiebesök!

9. maj. 2022
Är du idag arbetslös, inskriven på Arbetsförmedlingen och intresserad av en utbildning inom ett bristyrke? Det är Arbetsförmedlingen som beslutar...

Valideringsprojekt av redan anställda inom vården i Överkalix – ett lyckokast

25. mars. 2022
Överkalix kommun har genomfört ett projekt Överkalix den goda kommunen med medfinansiering från Euroepiska Social Fonden som syftade till att...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Vi deltar i SuomiAreena
Vi deltar i SuomiAreena - Kom och lyssna och diskutera Tornedalens oändliga möjligheter - Bli kär i Sverige, fikat och det tornedalsfinska...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago