Hoppa till innehållet
Zeppelin-Cat startar samarbete med Utbildning Nord
7. januari. 2022

Zeppelin-Cat startar samarbete med Utbildning Nord

Zeppelin-Cat i Sverige har godkänt Utbildning Nord som en av fyra utbildningsleverantör i landet, den nordligaste i Sverige, och inleder samtidigt ett utbildningssamarbete tillsammans med oss och Arbetsförmedlingen för att klara rekryteringsbehovet av mekaniker till orterna Gällivare, Boden, Pajala och Kiruna.

- Godkännandet innebär ett fantastiskt erkännande av oss som utbildningsleverantör eftersom varumärket Zeppelin-Cat står för hög kvalité och representerar ett globalt och mycket expansivt företag i vår region, säger en mycket glad Leif Pääjärvi, Utbildningsstrateg på Utbildning Nord med anledning av beskedet som kom innan jul.

Utbildningsupplägg framtaget på kort tid

Zeppelin-Cat har rekryteringsbehov av mekaniker till gruvorterna i Norrbotten. Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen har därför krokat arm med Zeppelin-Cat och tillsammans har man på mycket kort tid tagit fram en rekryteringsutbildning som kommer att ge behörighet att arbeta med reparation och service av Zeppelin-Cat´s produkter.

- En rekryteringsutbildning är en möjlighet för arbetssökande som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen och är ett utbildningsupplägg där företaget är med och tar fram utbildningsinnehållet och med i urvalet till utbildningen tillsammans med Arbetsförmedlingen och i det här fallet Utbildning Nord, förklarar Lena Remahl, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen region nord.

Vill locka även norrbottningar i förskingringen

Det är stor brist på mekaniker. Med den skräddarsydda certifieringsutbildningen vill vi nå arbetssökande i någon av anställningsorterna men även andra som är beredda att flytta till länet.

- Vi behöver bli otroligt många fler i Norrbotten. Hundratals miljarder kommer att investeras i norra Sverige och Norrbotten går i bräschen för den gröna omställningen inom fossilfri gruv- och ståltillverkning. Norrbotten har mycket att erbjuda för den som vill flytta till jobben som skapas här i norr, förklarar Leif Pääjärvi entusiastiskt.

Redan 18 januari kommer Arbetsförmedlingen att anordna ett informationstillfälle om den aktuella rekryteringsutbildningen. Den som klarar utbildningen blir certifierad för att kunna arbeta med Zeppelin-Cat produkterna och kommer att kunna erbjudas anställning på någon av orterna Gällivare, Boden, Pajala eller Kiruna.

Foto: Zeppelin Sverige AB


Titta på senaste nytt

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago