Hoppa till innehållet
Pilottest gav frukt – Jaxal AB fortsätter samarbetet med Utbildning Nord
22. december. 2021

Pilottest gav frukt – Jaxal AB fortsätter samarbetet med Utbildning Nord

Europas största enskilda tillverkare av släpvagnskåpor, Jaxal AB i Övertorneå, har en mycket god orderingång på sina produkter och behöver därför anställa fler maskinoperatörer. Efter ett lyckat pilotsamarbete tidigare i år med Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen vill Jaxal AB fortsätta det framgångsrika utbildningssamarbetet, nu med målet att kunna anställa fyra nya medarbetare.

Rekryteringsutbildning ska lösa rekryteringsbehovet

Maskinoperatörer är ett bristyrke och som visat sig svår att hitta på den lokala arbetsmarknaden. Jaxal tog därför tidigare i år kontakt med Utbildning Nord om möjligheten att lösa sitt rekryteringsbehov genom en skräddarsydd utbildning. Utbildning Nord tillsammans med Arbetsförmedlingen tog fram en rekryteringsutbildning på åtta veckor som resulterade i att två personer kunde anställas.

-  Då det tidigare utbildningsupplägget slog så väl ut vill vi fortsätta det framgångsrika samarbetet med Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen, nu med målet att kunna anställa fyra maskinoperatörer efter avslutad utbildning, säger Ida Hjort Rova, VD på Jaxal AB i Övertorneå.  

Utbildningsupplägget skräddarsys

En rekryteringsutbildning är en utbildningsmöjlighet för den som är arbetssökande och inskriven hos Arbetsförmedlingen där företag som har ett rekryteringsbehov är med och planerar innehållet och med i urval till utbildningen.

Maskinoperatörerna på Jaxal arbetar främst med att övervaka maskiner, kontrollera tillflödet samt kontrollera och åtgärda störningar i produktionen. Utbildningsinnehållet, som tagits fram i samarbete med Jaxal och Arbetsförmedlingen, är på åtta veckor och är direkt anpassat till maskinoperatörsrollen på Jaxal.

- Utbildningen innehåller automationsteknik, verktygskunskap samt även truckkort. Hälften av utbildningen genomförs på plats hos Jaxal. Vi är stolta över att vara tillfrågade som utbildningsanordnare och krokar gärna arm med Jaxal och Arbetsförmedlingen för att lösa rekryteringsbehovet hos Jaxal som är ett välkänt och växande företag i Tornedalen, avslutar Leif Pääjärvi, Utbildningsstrateg på Utbildning Nord.

Utbildningsstart är inplanerad till 24 januari 2022.

 Titta på senaste nytt

Från handelsvetenskap till ventilation

21. maj. 2024
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...

Utbildning Nord var ett givet val återigen

13. maj. 2024
Khayri Almosrati utbildade sig först till frisör, och nu omskolade han sig till plattsättare och golvläggare. Trots bara drygt 20 år i Sverige har...

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Från handelsvetenskap till ventilation
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago