Hoppa till innehållet
Nyhet: Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå startar transportinriktningen på fordons- och transportprogrammet!
8. december. 2021

Nyhet: Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå startar transportinriktningen på fordons- och transportprogrammet!

Barn- och Utbildningsnämnden i Övertorneå tog vid sitt senaste möte den 1 december ett enhälligt beslut om att starta upp transportinriktningen på Fordons- och transportprogrammet på Gränsälvsgymnasiet. Sedan tidigare finns inriktningarna personbil samt lastbil och mobila maskiner i samarbete med Utbildning Nord som nu utökas även med transportriktningen. En sedan länge efterlängtad inriktning för Gränsälvsgymnasiet. En inriktning som hittills saknats i östra länsdelen.  

Gränsälvsgymnasiet är en liten gymnasieskola i Övertorneå kommun med 120 elever, men trots det så erbjuder Gränsälvsgymnasiet 11 nationella program, varav sex yrkesprogram i samarbete med Utbildning Nord, och 4 introduktionsprogram på gymnasiet. På skolan går elever från Övertorneå kommun och även från grannkommunerna.

- Gränsälvsgymnasiet har sedan lång tid tillbaka önskat att kunna anordna även transportinriktningen på fordons- och transportprogrammet, då vi har sett att det finns ett stort intresse för programmet bland ungdomarna. Det är en enormt stor brist på chaufförer i landet, och man räknar med att det kommer att behövas 50000 nya chaufförer under en 10-årsperiod, berättar Katarina Lindberg rektor på Gränsälvsgymnasiet.

Gymnasieutbildningen finns sedan tidigare på fyra olika orter i länet, men det har saknats en utbildning i östra Norrbotten.

- Därför är det är fantastiskt roligt att vi från och med höstterminen 2022 kan starta transportinriktningen på Gränsälvsgymnasiet. Vi har sedan tidigare fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil, och lastbil och mobila maskiner i samarbete med Utbildning Nord och nu kan vi äntligen erbjuda även transportinriktningen, även det i samarbete med Utbildning Nord, fortsätter Katarina Lindberg

- Vi är mycket glada över att kunna starta upp den nya inriktningen tillsammans med Gränsälvsgymnasiet. Vår uppgift är att bidra till kompetensförsörjningen på Nordkalotten. I det här fallet känns det extra varmt om hjärtat att kunna bidra till åkerinäringens kompetensförsörjning som alltid varit en viktig näringsgren i vår egen kommun Övertorneå, avslutar Leif Lahti direktör på Utbildning Nord.

Gränsälvsgymnasiet som är den lilla skolan med det stora hjärtat och de unika möjligheterna anordnar öppet hus den 9 december för 9:orna i Övertorneå och Överkalix kommuner.
Titta på senaste nytt

Direktören blir kvar ytterligare två år

28. juni. 2022
Sedan en tid har det varit klart att Leif Lahti får fortsatt förtroende av styrelsen för Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, dagligt tal Utbildning...

Inskriven på Arbetsförmedlingen och behov av utbildning - Kom på studiebesök!

9. maj. 2022
Är du idag arbetslös, inskriven på Arbetsförmedlingen och intresserad av en utbildning inom ett bristyrke? Det är Arbetsförmedlingen som beslutar...

Valideringsprojekt av redan anställda inom vården i Överkalix – ett lyckokast

25. mars. 2022
Överkalix kommun har genomfört ett projekt Överkalix den goda kommunen med medfinansiering från Euroepiska Social Fonden som syftade till att...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Direktören blir kvar ytterligare två år
Sedan en tid har det varit klart att Leif Lahti får fortsatt förtroende av styrelsen för Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, dagligt tal Utbildning...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago