Hoppa till innehållet
Kockstuderande med under jubileumsfesten på Haparanda stadshotell
3. december. 2021

Kockstuderande med under jubileumsfesten på Haparanda stadshotell

Jag tittar in i köket på Haparanda stadshotell för att säga hej till en av våra kockstuderande, Moustapha Goni, som just nu gör en två veckor lång praktikperiod.

Det är full rulle i köket vid lunchtid men några ord hinner jag växla med Moustapha och frågar förstås hur det går.

- Det går bra och jag trivs verkligen här. Hotellet har många matgäster, även internationella, och jag är med och assisterar kockarna och får även självständigt ansvara för vissa matlagningsmoment.

Förberedelser pågår för Utbildning Nords 50 års fest. Hur känns det att få vara med om skolans jubileumsfest?

- Jag ser fram emot det, säger en mycket glad Moustapha Goni som berättar att han bor i Haparanda och hoppas även på jobb i Haparanda när han är klar med kockutbildningen nästa år.

kålsallad tornedalspanna

Bildtext: I anslutning till jubileumsfesten håller styrelsen för Utbildning Nord sitt sista ordinarie styrelsemöte för året. Moustapha var med när lunchen tillreddes och som första mötesdagen bestod av en kålsallad med ädelost som förrätt och Tornedalspanna till varmrätt.

 

/Birgitta JyskyTitta på senaste nytt

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago