Jag tittar in i köket på Haparanda stadshotell för att säga hej till en av våra kockstuderande, Moustapha Goni, som just nu gör en två veckor lång praktikperiod.
Det är full rulle i köket vid lunchtid men några ord hinner jag växla med Moustapha och frågar förstås hur det går.
- Det går bra och jag trivs verkligen här. Hotellet har många matgäster, även internationella, och jag är med och assisterar kockarna och får även självständigt ansvara för vissa matlagningsmoment.
Förberedelser pågår för Utbildning Nords 50 års fest. Hur känns det att få vara med om skolans jubileumsfest?
- Jag ser fram emot det, säger en mycket glad Moustapha Goni som berättar att han bor i Haparanda och hoppas även på jobb i Haparanda när han är klar med kockutbildningen nästa år.
Bildtext: I anslutning till jubileumsfesten håller styrelsen för Utbildning Nord sitt sista ordinarie styrelsemöte för året. Moustapha var med när lunchen tillreddes och som första mötesdagen bestod av en kålsallad med ädelost som förrätt och Tornedalspanna till varmrätt.
/Birgitta Jysky
Må. 02. 12
Korvstroganoff med potatismos