Hoppa till innehållet
Kockstuderande med under jubileumsfesten på Haparanda stadshotell
3. december. 2021

Kockstuderande med under jubileumsfesten på Haparanda stadshotell

Jag tittar in i köket på Haparanda stadshotell för att säga hej till en av våra kockstuderande, Moustapha Goni, som just nu gör en två veckor lång praktikperiod.

Det är full rulle i köket vid lunchtid men några ord hinner jag växla med Moustapha och frågar förstås hur det går.

- Det går bra och jag trivs verkligen här. Hotellet har många matgäster, även internationella, och jag är med och assisterar kockarna och får även självständigt ansvara för vissa matlagningsmoment.

Förberedelser pågår för Utbildning Nords 50 års fest. Hur känns det att få vara med om skolans jubileumsfest?

- Jag ser fram emot det, säger en mycket glad Moustapha Goni som berättar att han bor i Haparanda och hoppas även på jobb i Haparanda när han är klar med kockutbildningen nästa år.

kålsallad tornedalspanna

Bildtext: I anslutning till jubileumsfesten håller styrelsen för Utbildning Nord sitt sista ordinarie styrelsemöte för året. Moustapha var med när lunchen tillreddes och som första mötesdagen bestod av en kålsallad med ädelost som förrätt och Tornedalspanna till varmrätt.

 

/Birgitta JyskyTitta på senaste nytt

Från handelsvetenskap till ventilation

21. maj. 2024
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...

Utbildning Nord var ett givet val återigen

13. maj. 2024
Khayri Almosrati utbildade sig först till frisör, och nu omskolade han sig till plattsättare och golvläggare. Trots bara drygt 20 år i Sverige har...

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Från handelsvetenskap till ventilation
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago