Hoppa till innehållet
Blir Övertorneåbo efter avslutad utbildning
9. augusti. 2021

Blir Övertorneåbo efter avslutad utbildning

Direkt efter examen från undersköterskeutbildningen på Utbildning Nord, den 9 augusti, börjar Stefan Sandberg-Lauri från Älvsbyn sitt jobb som undersköterska på Björkebygården i Hedenäset. Om alla pusselbitar faller på plats är förhoppningen att resten av familjen fru, som också jobbar inom vård, och två barn i skolåldern kan flytta till Hedenäset. Därmed skulle Övertorneå kommun raskt öka med fyra personer, vilket säkert skulle vara ett välkommet tillskott för kommunen som tappar i befolkning. 

Utbildningen ger möjlighet att flytta till Övertorneå

Övertorneå liksom många andra kommuner har ett stort rekryteringsbehov inom vårdsektorn, bland annat till följd av pensionsavgångar. Stefan Sandberg-Lauri berättar att han och hans fru, som har rötterna i Vyöni, flera år pratat om att flytta till Övertorneå kommun.  

- Undersköterskeutbildningen som jag fått gå genom arbetsförmedlingen har gett oss möjligheten att kunna göra verklighet av drömmen, säger Stefan Sandberg-Lauri.  

Stefan berättar att han arbetat som bilmekaniker i närmare 20 år men de senaste 13 åren inom vårdsektorn bl.a som personlig assistent.  

- Utbildningen öppnar upp fler dörrar på arbetsmarknaden. Jag är verkligen nöjd med utbildningen trots att pandemin gjort att det blivit mycket resande mellan Övertorneå och Älvsbyn när närundervisning varvats med distansveckor. Tiden här har verkligen gått väldigt fort. Det har bara rasslat till så är man färdig, säger en mycket glad Stefan Sandberg-Lauri avslutningsvis.

 Titta på senaste nytt

Direktören blir kvar ytterligare två år

28. juni. 2022
Sedan en tid har det varit klart att Leif Lahti får fortsatt förtroende av styrelsen för Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, dagligt tal Utbildning...

Inskriven på Arbetsförmedlingen och behov av utbildning - Kom på studiebesök!

9. maj. 2022
Är du idag arbetslös, inskriven på Arbetsförmedlingen och intresserad av en utbildning inom ett bristyrke? Det är Arbetsförmedlingen som beslutar...

Valideringsprojekt av redan anställda inom vården i Överkalix – ett lyckokast

25. mars. 2022
Överkalix kommun har genomfört ett projekt Överkalix den goda kommunen med medfinansiering från Euroepiska Social Fonden som syftade till att...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Direktören blir kvar ytterligare två år
Sedan en tid har det varit klart att Leif Lahti får fortsatt förtroende av styrelsen för Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, dagligt tal Utbildning...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago