Hoppa till innehållet
Positiv energi när Framtidslänet Norrbotten var temat
24. maj. 2021

Positiv energi när Framtidslänet Norrbotten var temat

Närmare 200 personer runt om i Sverige, Norge och Finland deltog i fredags (21 maj) när Utbildning Nord i Övertorneå bjöd in till framtidsspaning i form av ett digitalt seminarium under rubriken – Framtidslänet Norrbotten – Kompetensförsörjning nyckeln till fortsatt tillväxt. Och fredagen blev en riktigt energiboost för alla deltagarna! De medverkande föreläsarna lyfte fram Norrbotten som Sveriges tillväxtlokomotiv – länet där det händer. Tillsammans var den röda tråden.


Leif Lahti, direktör på Utbildning Nord inledde seminariet med en kort presentation om Utbildning Nord och gjorde det med en historisk exposé från initiativet som dåvarande landshövdingen i Norrbottens län, Ragnar Lassinantti, tog i slutet av 1960-talet om en samnordisk yrkesutbildnings-institution i Övertorneå till dagens verksamhet. Idag, precis som vid starten för 50 år sedan, är syftet med verksamheten att bidra till kompetensförsörjningen av yrkeskunnig arbetskraft i första hand på Nordkalottområdet. Samverkan i öst-västlig riktning har alltid varit viktigt för Utbildning Nords verksamhet.

Kroka arm för det attraktiva Norrbotten

Lotta Finstorp, Norrbottens nya landshövding sedan 1 februari inledde med att tacka för det fina mottagandet hon fått från alla håll i Norrbotten, inklusive värdorganisationen Utbildning Nord, och sade sig se fram emot att jobba de kommande fem åren i Framtidslänet Norrbotten. Med de ca 1000 miljarder i investeringar i Norr- och Västerbotten de kommande 20 åren är det verkligen här i norr det händer.

- Att vara med här med idag, och tala om länets utmaningar och därmed möjligheter, går som hand i handske med länsstyrelsens vision: Tillsammans för Norrbottens bästa. Att vi gör saker tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt för länet.

Fortsätt läsa sammandraget från seminariet här>>

Föreläsarmaterial
UtbildningNord (PDF)
KaunisIron (PDF)
Polarbröd (PDF) 

 Titta på senaste nytt

Från handelsvetenskap till ventilation

21. maj. 2024
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...

Utbildning Nord var ett givet val återigen

13. maj. 2024
Khayri Almosrati utbildade sig först till frisör, och nu omskolade han sig till plattsättare och golvläggare. Trots bara drygt 20 år i Sverige har...

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Från handelsvetenskap till ventilation
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago