Hoppa till innehållet
Positiv energi när Framtidslänet Norrbotten var temat
24. maj. 2021

Positiv energi när Framtidslänet Norrbotten var temat

Närmare 200 personer runt om i Sverige, Norge och Finland deltog i fredags (21 maj) när Utbildning Nord i Övertorneå bjöd in till framtidsspaning i form av ett digitalt seminarium under rubriken – Framtidslänet Norrbotten – Kompetensförsörjning nyckeln till fortsatt tillväxt. Och fredagen blev en riktigt energiboost för alla deltagarna! De medverkande föreläsarna lyfte fram Norrbotten som Sveriges tillväxtlokomotiv – länet där det händer. Tillsammans var den röda tråden.


Leif Lahti, direktör på Utbildning Nord inledde seminariet med en kort presentation om Utbildning Nord och gjorde det med en historisk exposé från initiativet som dåvarande landshövdingen i Norrbottens län, Ragnar Lassinantti, tog i slutet av 1960-talet om en samnordisk yrkesutbildnings-institution i Övertorneå till dagens verksamhet. Idag, precis som vid starten för 50 år sedan, är syftet med verksamheten att bidra till kompetensförsörjningen av yrkeskunnig arbetskraft i första hand på Nordkalottområdet. Samverkan i öst-västlig riktning har alltid varit viktigt för Utbildning Nords verksamhet.

Kroka arm för det attraktiva Norrbotten

Lotta Finstorp, Norrbottens nya landshövding sedan 1 februari inledde med att tacka för det fina mottagandet hon fått från alla håll i Norrbotten, inklusive värdorganisationen Utbildning Nord, och sade sig se fram emot att jobba de kommande fem åren i Framtidslänet Norrbotten. Med de ca 1000 miljarder i investeringar i Norr- och Västerbotten de kommande 20 åren är det verkligen här i norr det händer.

- Att vara med här med idag, och tala om länets utmaningar och därmed möjligheter, går som hand i handske med länsstyrelsens vision: Tillsammans för Norrbottens bästa. Att vi gör saker tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt för länet.

Fortsätt läsa sammandraget från seminariet här>>

Föreläsarmaterial
UtbildningNord (PDF)
KaunisIron (PDF)
Polarbröd (PDF) 

 Titta på senaste nytt

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago