Hoppa till innehållet
Lyckat genomförande av ArcticSkills 2021
24. mars. 2021

Lyckat genomförande av ArcticSkills 2021

Närmare 50 skickliga tävlande från 16 olika skolor i Barentsområdet mätte sina krafter inom 13 olika yrkesgrenar och visade upp ytterligare två uppvisningsgrenar, turism och foto när ArcticSkills blev digital och sändes Live under tisdagen.

På grund av pandemin fick ArcticSkills ta sig an en Covid-19 säker form och därför  genomfördes tävlingen på respektive deltagande skola och det internationella juryarbetet skedde digitalt.  Tävlingen sändes Live under tisdagen och tittare har kunnat följa tävlingen på sina respektive skolor och ArcticSkills webbsida.

Tävlingen har onekligen varit lite av en logistisk utmaning med bl.a sändningar från respektive skola och det praktiska juryarbetet som har skett parallellt via Teams.

- Vi är otroligt glada över att vi kunnat luta oss mot den kompetens som finns på Norrmedia i Luleå för Live sändningen, säger Mattias Söder som varit koordinator för värdorganisationerna Utbildning Nord och Gränsälvsgymnasiet för årets tävling.

Trots en del utmaningar så genomfördes tävlingsdagen på ett fantastiskt sätt.  

- Det har verkligen varit ett fantastiskt engagemang från alla deltagande ländernas skolor och hela ArcticSkills partnerskapet. Det har utväxlats hundratals mejl under förberedelsearbetet och antalet Teamsmöten är oräkneliga. Alla medarbetare som varit involverade har verkligen gjort ett fantastiskt arbete och inte att förglömma det viktigaste av allt - genom sitt engagemang gett en minnesvärd dag till deltagarna som fick visa upp sina yrkeskunskaper i en internationell tävling, tillägger Mattias Söder.

- Vi vill båda verkligen rikta ett stort tack till alla som bidragit till genomförandet. Vi har tillsammans fått många nyttiga erfarenheter och sett att det går att genomföra en så här stor tävling digitalt, säger värdarna Leif Lahti och Katarina Lindberg.

- Nu har vi överlämnat ArcticSkills stafettpinnen till Murmansk som kommer att hålla i värdskapet för tävlingen våren 2022. Vi ser fram emot tävlingarna i Murmansk. Trots att vi nu har genomfört tävlingen digitalt för första gången och sett att det går, så tror vi att vi att alla längtar efter att få möjligheten att mötas fysiskt i Murmansk, avslutar Katarina Lindberg och Leif Lahti.

Vinnarna i de olika tävlingsgrenarna, se bifogad lista.Titta på senaste nytt

Från handelsvetenskap till ventilation

21. maj. 2024
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...

Utbildning Nord var ett givet val återigen

13. maj. 2024
Khayri Almosrati utbildade sig först till frisör, och nu omskolade han sig till plattsättare och golvläggare. Trots bara drygt 20 år i Sverige har...

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Från handelsvetenskap till ventilation
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago