Hoppa till innehållet
Lyckat genomförande av ArcticSkills 2021
24. mars. 2021

Lyckat genomförande av ArcticSkills 2021

Närmare 50 skickliga tävlande från 16 olika skolor i Barentsområdet mätte sina krafter inom 13 olika yrkesgrenar och visade upp ytterligare två uppvisningsgrenar, turism och foto när ArcticSkills blev digital och sändes Live under tisdagen.

På grund av pandemin fick ArcticSkills ta sig an en Covid-19 säker form och därför  genomfördes tävlingen på respektive deltagande skola och det internationella juryarbetet skedde digitalt.  Tävlingen sändes Live under tisdagen och tittare har kunnat följa tävlingen på sina respektive skolor och ArcticSkills webbsida.

Tävlingen har onekligen varit lite av en logistisk utmaning med bl.a sändningar från respektive skola och det praktiska juryarbetet som har skett parallellt via Teams.

- Vi är otroligt glada över att vi kunnat luta oss mot den kompetens som finns på Norrmedia i Luleå för Live sändningen, säger Mattias Söder som varit koordinator för värdorganisationerna Utbildning Nord och Gränsälvsgymnasiet för årets tävling.

Trots en del utmaningar så genomfördes tävlingsdagen på ett fantastiskt sätt.  

- Det har verkligen varit ett fantastiskt engagemang från alla deltagande ländernas skolor och hela ArcticSkills partnerskapet. Det har utväxlats hundratals mejl under förberedelsearbetet och antalet Teamsmöten är oräkneliga. Alla medarbetare som varit involverade har verkligen gjort ett fantastiskt arbete och inte att förglömma det viktigaste av allt - genom sitt engagemang gett en minnesvärd dag till deltagarna som fick visa upp sina yrkeskunskaper i en internationell tävling, tillägger Mattias Söder.

- Vi vill båda verkligen rikta ett stort tack till alla som bidragit till genomförandet. Vi har tillsammans fått många nyttiga erfarenheter och sett att det går att genomföra en så här stor tävling digitalt, säger värdarna Leif Lahti och Katarina Lindberg.

- Nu har vi överlämnat ArcticSkills stafettpinnen till Murmansk som kommer att hålla i värdskapet för tävlingen våren 2022. Vi ser fram emot tävlingarna i Murmansk. Trots att vi nu har genomfört tävlingen digitalt för första gången och sett att det går, så tror vi att vi att alla längtar efter att få möjligheten att mötas fysiskt i Murmansk, avslutar Katarina Lindberg och Leif Lahti.

Vinnarna i de olika tävlingsgrenarna, se bifogad lista.Titta på senaste nytt

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago