Hoppa till innehållet
ArcticSkills 2021 sänds live
12. mars. 2021

ArcticSkills 2021 sänds live

Den 23 mars anordnas ArcticSkills 2021 digitalt och Utbildning Nord (Stiftelsen Nordkalotten) står tillsammans med Gränsälvsgymnasiet som värd för evenemanget. Förra året, då tävlingen skulle ha anordnats i Övertorneå  var vi tvungen att ställa in den p.g.a. corona-pandemin.

ArcticSkills är en yrkestävling inom Barentsregionen och är baserat på WorldSkills-konceptet och tävlande kommer från olika skolor i norra Sverige, Norge, Finland och Ryssland som erbjuder gymnasiala yrkesstudier. Syftet med ArcticSkills är att visa upp och utveckla unga studerandes yrkeskunnande samt skapa kontakter och främja samarbetet inom Barentsregionen.

Tävlingen streamas live från fyra länder

För det första gången i yrkestävlingens sex-åriga historia evenemanget streamas. Man tävlar i 15 olika yrkesgrenar, bl.a. i vård och omsorg, elteknik, fordonsteknik, frisör och svetsning. Allmänheten har möjlighet att följa tävlingen t.ex. på webbplatsen ArcticSkills.com.

- I fjol skulle tävlingen ha hållits hos oss i Övertorneå som en del av vårt 50 års firande men blev inställd pga pandemin. Vi är otroligt glada över att vi tillsammans med Gränsälvsgymnasiet får stå som värd för tävlingen i år, då tävlingen för första gången genomförs digitalt, säger Leif Lahti, direktör Utbildning Nord.

Mer om tävlingen här>>Titta på senaste nytt

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago