Hoppa till innehållet
ArcticSkills 2021 sänds live
12. mars. 2021

ArcticSkills 2021 sänds live

Den 23 mars anordnas ArcticSkills 2021 digitalt och Utbildning Nord (Stiftelsen Nordkalotten) står tillsammans med Gränsälvsgymnasiet som värd för evenemanget. Förra året, då tävlingen skulle ha anordnats i Övertorneå  var vi tvungen att ställa in den p.g.a. corona-pandemin.

ArcticSkills är en yrkestävling inom Barentsregionen och är baserat på WorldSkills-konceptet och tävlande kommer från olika skolor i norra Sverige, Norge, Finland och Ryssland som erbjuder gymnasiala yrkesstudier. Syftet med ArcticSkills är att visa upp och utveckla unga studerandes yrkeskunnande samt skapa kontakter och främja samarbetet inom Barentsregionen.

Tävlingen streamas live från fyra länder

För det första gången i yrkestävlingens sex-åriga historia evenemanget streamas. Man tävlar i 15 olika yrkesgrenar, bl.a. i vård och omsorg, elteknik, fordonsteknik, frisör och svetsning. Allmänheten har möjlighet att följa tävlingen t.ex. på webbplatsen ArcticSkills.com.

- I fjol skulle tävlingen ha hållits hos oss i Övertorneå som en del av vårt 50 års firande men blev inställd pga pandemin. Vi är otroligt glada över att vi tillsammans med Gränsälvsgymnasiet får stå som värd för tävlingen i år, då tävlingen för första gången genomförs digitalt, säger Leif Lahti, direktör Utbildning Nord.

Mer om tävlingen här>>Titta på senaste nytt

Direktören blir kvar ytterligare två år

28. juni. 2022
Sedan en tid har det varit klart att Leif Lahti får fortsatt förtroende av styrelsen för Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, dagligt tal Utbildning...

Inskriven på Arbetsförmedlingen och behov av utbildning - Kom på studiebesök!

9. maj. 2022
Är du idag arbetslös, inskriven på Arbetsförmedlingen och intresserad av en utbildning inom ett bristyrke? Det är Arbetsförmedlingen som beslutar...

Valideringsprojekt av redan anställda inom vården i Överkalix – ett lyckokast

25. mars. 2022
Överkalix kommun har genomfört ett projekt Överkalix den goda kommunen med medfinansiering från Euroepiska Social Fonden som syftade till att...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Direktören blir kvar ytterligare två år
Sedan en tid har det varit klart att Leif Lahti får fortsatt förtroende av styrelsen för Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, dagligt tal Utbildning...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago