Hoppa till innehållet
ArcticSkills 2021 sänds live
12. mars. 2021

ArcticSkills 2021 sänds live

Den 23 mars anordnas ArcticSkills 2021 digitalt och Utbildning Nord (Stiftelsen Nordkalotten) står tillsammans med Gränsälvsgymnasiet som värd för evenemanget. Förra året, då tävlingen skulle ha anordnats i Övertorneå  var vi tvungen att ställa in den p.g.a. corona-pandemin.

ArcticSkills är en yrkestävling inom Barentsregionen och är baserat på WorldSkills-konceptet och tävlande kommer från olika skolor i norra Sverige, Norge, Finland och Ryssland som erbjuder gymnasiala yrkesstudier. Syftet med ArcticSkills är att visa upp och utveckla unga studerandes yrkeskunnande samt skapa kontakter och främja samarbetet inom Barentsregionen.

Tävlingen streamas live från fyra länder

För det första gången i yrkestävlingens sex-åriga historia evenemanget streamas. Man tävlar i 15 olika yrkesgrenar, bl.a. i vård och omsorg, elteknik, fordonsteknik, frisör och svetsning. Allmänheten har möjlighet att följa tävlingen t.ex. på webbplatsen ArcticSkills.com.

- I fjol skulle tävlingen ha hållits hos oss i Övertorneå som en del av vårt 50 års firande men blev inställd pga pandemin. Vi är otroligt glada över att vi tillsammans med Gränsälvsgymnasiet får stå som värd för tävlingen i år, då tävlingen för första gången genomförs digitalt, säger Leif Lahti, direktör Utbildning Nord.

Mer om tävlingen här>>Titta på senaste nytt

Från handelsvetenskap till ventilation

21. maj. 2024
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...

Utbildning Nord var ett givet val återigen

13. maj. 2024
Khayri Almosrati utbildade sig först till frisör, och nu omskolade han sig till plattsättare och golvläggare. Trots bara drygt 20 år i Sverige har...

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Från handelsvetenskap till ventilation
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago