Hoppa till innehållet
Kevin Forsman kan nu efter examen söka jobb som målare
11. juni. 2020

Kevin Forsman kan nu efter examen söka jobb som målare

Efter tre års studier på Bygg- och anläggningsprogrammet vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå (Utbildning Nord) är det examensdags och Kevin Forsman går ut i arbetslivet som byggnadsmålare. Kevin säger sig ha lärt massor om yrket som han inte visste innan. Förutom att få sitt första jobb som byggnadsmålare hoppas Kevin komma vidare med sitt musikintresse.

Utbildningen gav nya insikter om målaryrket

- Utbildningen har varit intressant och jag har fått lära mig många nya saker, berättar Kevin.

Under första  utbildningsåret på skolan i Hedenäset ingick det att få prova på de olika bygginriktningarna  bl.a. plattsättning, murare och snickare.

- Jag hade möjlighet att testa och känna efter vad som kändes och passade mig bäst. Måleri kom in under andra året. Jag vet inte exakt varför det sedan blev byggnadsmålarinriktningen.

Kanske påverkades inriktningsvalet av att en av Kevins storebröder är byggnadsmålare. Innan utbildningen tänkte Kevin att yrket var lätt men nu har Kevin ändrat uppfattning.

- Det kändes lätt och bra lite beroende vad jag gjorde, allt förutom tapetsering som jag tyckte var tufft. Det finns verkligen mycket att lära inom det här yrket och jag hade helt fel uppfattning i början. Jag har verkligen lärt mig en massa under min utbildningstid.

Kan gå ut i jobb utan studieskulder

Elever som går yrkesprogram kan direkt gå ut i arbetslivet och börja tjäna pengar utan några studieskulder att betala av. Det finns många typer av jobb även efter ett yrkesprogram. En som studerat till målare kan t.ex  jobba med försäljning av färg, med inredning och förstås som målare. Och naturligtvis kan man senare i livet bygga på med andra utbildningar. Till Kevins framtidsplan hör att få jobb som byggnadsmålare.

- Och i mina framtidsplaner ingår också att komma vidare med mitt musikintresse, avslutar Kevin Forsman.

Om bygg- och anläggningsprogrammet kan du läsa här>>Titta på senaste nytt

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago