Hoppa till innehållet
Viljan att hjälpa konkretiserades
27. mars. 2020

Viljan att hjälpa konkretiserades

Personal inom verksamhetsområdet Intern service hos oss har tagit intryck av behoven inom vården, att det råder brist på skyddsmaterial. Personal har sett flera instruktionsbilder på nätet om hur man kan göra egna visir och hur man på andra håll mobiliserat lokala resurser. Kontakt togs med hälsocentralen i Övertorneå om behoven och nu ska första beställningen levereras.

Inom utbildningsområdet Teknik- industri hittade man en instruktion för en 3D printad visirhållare men just den modellen visade sig ta alldeles för lång tid att göra med den 3D skrivare som finns så personal testade fram egentillverkade visir. Man tog kontakt med Hälsocentralen i Övertorneå och levererade ett antal egentillverkade prototyper och frågade vilken som skulle kunna funka.

- Hälsocentralen har testat och beställt en av modellerna och nu ska vi tillverka en första omgång, förklarar Hjördis Nilsson och Magdalena Öström på Utbildning Nord.

tillverkning av visir - Vi köper gummiband men resten har vi hittills hittat i våra lager. OH film används väldigt lite då annan teknik tagit över och som tur var fanns en hög på lager som kontorsvaktmästeriet plockat fram ur gömmorna.

Samtliga Utbildnings Nords studerande får distansundervisning vilket betyder att det frigjort lite tid för personal som annars bemannar reception att kunna göra en samhällsinsats.

- Det känns väldigt bra att kunna göra något konkret för att hjälpa upp situationen i vårt närområde, säger Hjördis och Magdalena avslutningsvis.

 

 


Titta på senaste nytt

Inför programvalet på gymnasiet

2. december. 2020
Vi har gjort en film till dig som står inför att välja gymnasieprogram på Gränsälvsgymnasiet. Vi vill presentera utbudet av yrkesprogram. Det finns...

Målaryrket passar lika väl för kvinnor som män

27. november. 2020
Som kvinna gör jag lite annorlunda. Vid t.ex. lyft använder jag hela kroppen och planerar hur jag ska göra på förhand. Mariia Smirnova som bor på...

Vården var ett naturligt val för Magnus Bengtsson

15. november. 2020
Utbildning Nords individuellt anpassade studier passar utmärkt. För Magnus Bengtsson som håller på att utbilda sig till undersköterska vid...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Inför programvalet på gymnasiet
Vi har gjort en film till dig som står inför att välja gymnasieprogram på Gränsälvsgymnasiet. Vi vill presentera utbudet av yrkesprogram. Det finns...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago