Hoppa till innehållet
Irländare hade en effektiv utbytesperiod på Utbildning Nord
26. mars. 2020

Irländare hade en effektiv utbytesperiod på Utbildning Nord

Fyra irländska Erasmus+ -utbytesstudenter från St. John’s College i Cork har studerat tre veckor på Utbildning Nord i början av mars. Feargal och Charlie studerade fordonsmekanik medan Lorenzo och Ryan var på programmerings- och IT-avdelningen.

Inlärningsmiljöerna får beröm

De studerande upplevde att de hade en resultatinriktad tre veckors studieperiod med välfungerande verktyg och inlärningsmiljöer på Utbildning Nord. Feargal och Charlie var också nöjda över att de kunde arbeta med mer varierande uppgifter och med nyare motorer. Inlärningssättet ”learning by doing” fick också beröm av de båda.  

- Att läraren först visar arbetsprocessen och att man sedan kan upprepa det inlärda flera gånger är en mycket effektivt sätt att lära sig, beskrev Feargal och Charlie, och fortsatte att berätta om snöskoterturen och utomhuslunchen i skogen som de upplevde som mycket spännande. Det kalla vintervädret var dock en större överraskning än de hade kunnat vänta sig.

Utbyte en merit

- Studierna är självständiga och man kan göra framsteg i sin egen takt. Vi har åstadkommit mer här än hemma i Cork, berättar Lorenzo och Ryan som studerar spelprogrammering. Lärarna har också mer tid för studeranden och undervisningen är mer individuell fortsätter Lorenzo som hann programmera färdigt ett dataspel under sin tid i Övertorneå. De irländska studerandena upplever att Erasmus-utbyte är ett bra sätt att se andra länder och få nya upplevelser. Utbildning Nord och St. John’s College har nu haft studerandeutbyte under drygt ett år inom Erasmus plus och båda skolors personal har också kunnat bekanta sig med varandras verksamhet.

- Att delta i ett utbytesprogram är alltid en bra merit i CV, vet Ryan. 

Bildtext: Charlie, Feargal, Ryan och Lorenzo studerade tre veckor på Utbildning Nord.

Erasmus+ logotypeTitta på senaste nytt

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago