Hoppa till innehållet
Irländare hade en effektiv utbytesperiod på Utbildning Nord
26. mars. 2020

Irländare hade en effektiv utbytesperiod på Utbildning Nord

Fyra irländska Erasmus+ -utbytesstudenter från St. John’s College i Cork har studerat tre veckor på Utbildning Nord i början av mars. Feargal och Charlie studerade fordonsmekanik medan Lorenzo och Ryan var på programmerings- och IT-avdelningen.

Inlärningsmiljöerna får beröm

De studerande upplevde att de hade en resultatinriktad tre veckors studieperiod med välfungerande verktyg och inlärningsmiljöer på Utbildning Nord. Feargal och Charlie var också nöjda över att de kunde arbeta med mer varierande uppgifter och med nyare motorer. Inlärningssättet ”learning by doing” fick också beröm av de båda.  

- Att läraren först visar arbetsprocessen och att man sedan kan upprepa det inlärda flera gånger är en mycket effektivt sätt att lära sig, beskrev Feargal och Charlie, och fortsatte att berätta om snöskoterturen och utomhuslunchen i skogen som de upplevde som mycket spännande. Det kalla vintervädret var dock en större överraskning än de hade kunnat vänta sig.

Utbyte en merit

- Studierna är självständiga och man kan göra framsteg i sin egen takt. Vi har åstadkommit mer här än hemma i Cork, berättar Lorenzo och Ryan som studerar spelprogrammering. Lärarna har också mer tid för studeranden och undervisningen är mer individuell fortsätter Lorenzo som hann programmera färdigt ett dataspel under sin tid i Övertorneå. De irländska studerandena upplever att Erasmus-utbyte är ett bra sätt att se andra länder och få nya upplevelser. Utbildning Nord och St. John’s College har nu haft studerandeutbyte under drygt ett år inom Erasmus plus och båda skolors personal har också kunnat bekanta sig med varandras verksamhet.

- Att delta i ett utbytesprogram är alltid en bra merit i CV, vet Ryan. 

Bildtext: Charlie, Feargal, Ryan och Lorenzo studerade tre veckor på Utbildning Nord.

Erasmus+ logotypeTitta på senaste nytt

Coronan ställde in planerade jubileumsåret - men det blev en bok i alla fall

22. september. 2020
Vårt jubileumsår blev inte som vi planerade och drömde om men vår unika nordiska skola fyller ändå 50 år, och med anledning av jubileumsåret har vi...

Ny styrelseordförande från Norge

22. juli. 2020
Vid Utbildning Nords (Stiftelsen Utbildning Nordkalotten) senaste styrelsemöte den 4 juni valde styrelsen en ny ordförande. Ordförandeklubban som...

Lahti basar ytterligare två år

29. juni. 2020
Leif Lahti från Övertorneå, som varit direktör för Utbildning Nord sedan 1 juli 2016, har sökt och styrelsen har beviljat förlängning i ytterligare...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Ny styrelseordförande från Norge
Vid Utbildning Nords (Stiftelsen Utbildning Nordkalotten) senaste styrelsemöte den 4 juni valde styrelsen en ny ordförande. Ordförandeklubban som...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago