Hoppa till innehållet
Irländare hade en effektiv utbytesperiod på Utbildning Nord
26. mars. 2020

Irländare hade en effektiv utbytesperiod på Utbildning Nord

Fyra irländska Erasmus+ -utbytesstudenter från St. John’s College i Cork har studerat tre veckor på Utbildning Nord i början av mars. Feargal och Charlie studerade fordonsmekanik medan Lorenzo och Ryan var på programmerings- och IT-avdelningen.

Inlärningsmiljöerna får beröm

De studerande upplevde att de hade en resultatinriktad tre veckors studieperiod med välfungerande verktyg och inlärningsmiljöer på Utbildning Nord. Feargal och Charlie var också nöjda över att de kunde arbeta med mer varierande uppgifter och med nyare motorer. Inlärningssättet ”learning by doing” fick också beröm av de båda.  

- Att läraren först visar arbetsprocessen och att man sedan kan upprepa det inlärda flera gånger är en mycket effektivt sätt att lära sig, beskrev Feargal och Charlie, och fortsatte att berätta om snöskoterturen och utomhuslunchen i skogen som de upplevde som mycket spännande. Det kalla vintervädret var dock en större överraskning än de hade kunnat vänta sig.

Utbyte en merit

- Studierna är självständiga och man kan göra framsteg i sin egen takt. Vi har åstadkommit mer här än hemma i Cork, berättar Lorenzo och Ryan som studerar spelprogrammering. Lärarna har också mer tid för studeranden och undervisningen är mer individuell fortsätter Lorenzo som hann programmera färdigt ett dataspel under sin tid i Övertorneå. De irländska studerandena upplever att Erasmus-utbyte är ett bra sätt att se andra länder och få nya upplevelser. Utbildning Nord och St. John’s College har nu haft studerandeutbyte under drygt ett år inom Erasmus plus och båda skolors personal har också kunnat bekanta sig med varandras verksamhet.

- Att delta i ett utbytesprogram är alltid en bra merit i CV, vet Ryan. 

Bildtext: Charlie, Feargal, Ryan och Lorenzo studerade tre veckor på Utbildning Nord.

Erasmus+ logotypeTitta på senaste nytt

Finland har utsett nya ledamöter till Utbildning Nords styrelse

8. maj. 2020
Utbildnings- och kulturministeriet i Finland har utsett följande representanter till styrelsen för Stiftelsen Utbildning Nordkalotten (Utbildning...

Hjälp med skolmaten

23. april. 2020
Efter förfrågan från Övertorneå kommun kommer gymnasielever som bor i Hedenäset ha möjlighet att äta lunch i vår skolrestaurang ”Hantverket” i...

Viljan att hjälpa konkretiserades

27. mars. 2020
Personal inom verksamhetsområdet Intern service hos oss har tagit intryck av behoven inom vården, att det råder brist på skyddsmaterial. Personal...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Finland har utsett nya ledamöter till Utbildning Nords styrelse
Utbildnings- och kulturministeriet i Finland har utsett följande representanter till styrelsen för Stiftelsen Utbildning Nordkalotten (Utbildning...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago