Hoppa till innehållet
Framgångsrik utbildningssatsning – 100 % i jobb
2. juni. 2019

Framgångsrik utbildningssatsning – 100 % i jobb

Nyligen avslutades en 12 veckor lång utbildning som skett i samverkan mellan Pipelife Hafab AB i Haparanda, Utbildning Nord i Övertorneå och Arbetsförmedlingen. Fem personer plockades ut till utbildningen efter intervjuer, alla genomförde utbildningen och nu står det klart att alla deltagare också anställs av Pipelife Hafab. En formidabel succé konstaterar alla parter.


Nära samverkan gett resultatet

Arbetsförmedlingen sydde fram lösningen efter kontakt med Pipelife Hafab i Haparanda, som är en ledande europeisk plaströrsproducent, och där verksamheten är inne i en generationsväxling och har behov av att rekrytera nya medarbetare under de kommande åren. Personer med rätt kompetens gick inte att få tag på. Så här beskriver Arbetsförmedlingens företagsrådgivare Leif Pääjärvi det framgångsrika arbetet.

Leif Pääjärvi Arbetsförmedlingen - Att resultatet blivit så här bra beror enbart på det nära samarbetet mellan företaget Pipelife, utbildningsanordnaren Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen. Alla har varit med under hela processen från urval till genomförande och uppföljning. Företaget har också avsatt handledarresurser under praktikperioderna och då blir det så här fint resultat. Det har fungerat klockrent från alla håll.

Effektivt upplägg

Kimmo Heinänen som är produktionschef vid Pipelife Hafab är mycket nöjd.

- Upplägget med tre veckor utbildning som varvats med tre veckor praktik hos oss har varit mycket praktiskt och effektivt utbildningsupplägg och jag är mycket nöjd med resultatet. Alla fem har fått en anställning hos oss.

Utbildningen, som har genomförts på automationsteknikeravdelningen på Utbildning Nord, har anpassats utifrån arbetsuppgifterna på företaget. Så här förklarar ansvarig lärare, Ali Saukkoriipi framgången.

- Företaget har från första stund varit aktiv under hela processen. Tillsammans kunde vi göra rätt urval bland de som sökte. En framgångsfaktor är utan tvekan att vi hittade fem motiverade kandidater med hjälp av speed-dating och som fungerat bra tillsammans under utbildningstiden. Det kändes också viktigt att få en bra start med deltagarna som förhoppningsvis skulle bli arbetskamrater på företaget. Under hela processen har såväl jag och Leif från arbetsförmedlingen haft nära kontakt med företaget och i slutet av första praktikomgången har vi gjort individuella uppföljningar på plats och ytterligare kunnat skruva i utbildningsdelen. Ali Saukkoriipi lärare inom automation på Utbildning Nord

 

Även de nyanställda, Daniel Johansson, Janis Auvinen, Krister Aldeman, Peter Asterfeldt och Tommy Kangas är nöjda.

 - Hela upplägget har varit toppen och det som känns extra bra för oss är att vi alla fick jobb, konstaterar grabbarna samstämmigt.

Foto under huvudrubrik: Från vänster: Janis Auvinen, Peter Asterfeldt, Krister Aldeman,  Tommy Kangas, Daniel Johansson, samt längst ut till höger Kimmo Heinänen, platschef på Pipelife Hafab i Haparanda.

 

Även Svensk Byggtidning fångade upp den lyckade utbildningssatsningen >>Titta på senaste nytt

Traditionellt manliga jobb är mycket roligare

1. juli. 2024
”Jag har alltid velat göra sådant som inte anses vara något för flickor” Att börja utbilda sig till fordonsmekaniker var något av en dröm för Ziba...

Från handelsvetenskap till ventilation

21. maj. 2024
Keijo Flinkman tog tillfället i akt och bytte till en helt annan bransch. När jobbsökandet inom egen bransch inte gav någon resultat beslutade...

Utbildning Nord var ett givet val återigen

13. maj. 2024
Khayri Almosrati utbildade sig först till frisör, och nu omskolade han sig till plattsättare och golvläggare. Trots bara drygt 20 år i Sverige har...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Traditionellt manliga jobb är mycket roligare
”Jag har alltid velat göra sådant som inte anses vara något för flickor” Att börja utbilda sig till fordonsmekaniker var något av en dröm för Ziba...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago