Hoppa till innehållet
Framgångsrik utbildningssatsning – 100 % i jobb
2. juni. 2019

Framgångsrik utbildningssatsning – 100 % i jobb

Nyligen avslutades en 12 veckor lång utbildning som skett i samverkan mellan Pipelife Hafab AB i Haparanda, Utbildning Nord i Övertorneå och Arbetsförmedlingen. Fem personer plockades ut till utbildningen efter intervjuer, alla genomförde utbildningen och nu står det klart att alla deltagare också anställs av Pipelife Hafab. En formidabel succé konstaterar alla parter.


Nära samverkan gett resultatet

Arbetsförmedlingen sydde fram lösningen efter kontakt med Pipelife Hafab i Haparanda, som är en ledande europeisk plaströrsproducent, och där verksamheten är inne i en generationsväxling och har behov av att rekrytera nya medarbetare under de kommande åren. Personer med rätt kompetens gick inte att få tag på. Så här beskriver Arbetsförmedlingens företagsrådgivare Leif Pääjärvi det framgångsrika arbetet.

Leif Pääjärvi Arbetsförmedlingen - Att resultatet blivit så här bra beror enbart på det nära samarbetet mellan företaget Pipelife, utbildningsanordnaren Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen. Alla har varit med under hela processen från urval till genomförande och uppföljning. Företaget har också avsatt handledarresurser under praktikperioderna och då blir det så här fint resultat. Det har fungerat klockrent från alla håll.

Effektivt upplägg

Kimmo Heinänen som är produktionschef vid Pipelife Hafab är mycket nöjd.

- Upplägget med tre veckor utbildning som varvats med tre veckor praktik hos oss har varit mycket praktiskt och effektivt utbildningsupplägg och jag är mycket nöjd med resultatet. Alla fem har fått en anställning hos oss.

Utbildningen, som har genomförts på automationsteknikeravdelningen på Utbildning Nord, har anpassats utifrån arbetsuppgifterna på företaget. Så här förklarar ansvarig lärare, Ali Saukkoriipi framgången.

- Företaget har från första stund varit aktiv under hela processen. Tillsammans kunde vi göra rätt urval bland de som sökte. En framgångsfaktor är utan tvekan att vi hittade fem motiverade kandidater med hjälp av speed-dating och som fungerat bra tillsammans under utbildningstiden. Det kändes också viktigt att få en bra start med deltagarna som förhoppningsvis skulle bli arbetskamrater på företaget. Under hela processen har såväl jag och Leif från arbetsförmedlingen haft nära kontakt med företaget och i slutet av första praktikomgången har vi gjort individuella uppföljningar på plats och ytterligare kunnat skruva i utbildningsdelen. Ali Saukkoriipi lärare inom automation på Utbildning Nord

 

Även de nyanställda, Daniel Johansson, Janis Auvinen, Krister Aldeman, Peter Asterfeldt och Tommy Kangas är nöjda.

 - Hela upplägget har varit toppen och det som känns extra bra för oss är att vi alla fick jobb, konstaterar grabbarna samstämmigt.

Foto under huvudrubrik: Från vänster: Janis Auvinen, Peter Asterfeldt, Krister Aldeman,  Tommy Kangas, Daniel Johansson, samt längst ut till höger Kimmo Heinänen, platschef på Pipelife Hafab i Haparanda.

 

Även Svensk Byggtidning fångade upp den lyckade utbildningssatsningen >>Titta på senaste nytt

God Jul & Gott Nytt År!

20. december. 2019
Julen närmar sig. Det betyder också att vi inte är så aktiva i våra olika kommunikationskanaler under ett par veckor. Vi önskar alla våra...

Fick goda exempel på Utbildning Nord

4. december. 2019
Den förestående omstruktureringen av Arbetsförmedlingen och hur den kommer att påverka Utbildning Nords nordiska verksamhet i praktiken, är...

Länderna skrev under ett nytt fyraårigt avtal om Utbildning Nord

25. november. 2019
Utbildning Nord i Övertorneå anordnar sedan 1970 yrkesutbildningar för arbetsmarknaderna i Norge, Sverige och Finland. Företrädare för...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Kronprinsessparet besöker Utbildning Nord
Den 9-10 mars besöker Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Överkalix och Övertorneå kommun i Tornedalen. Resan går i Agenda 2030-anda och...
God Jul & Gott Nytt År!
Julen närmar sig. Det betyder också att vi inte är så aktiva i våra olika kommunikationskanaler under ett par veckor. Vi önskar alla våra...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago