Hoppa till innehållet
Framgångsrik utbildningssatsning – 100 % i jobb
2. juni. 2019

Framgångsrik utbildningssatsning – 100 % i jobb

Nyligen avslutades en 12 veckor lång utbildning som skett i samverkan mellan Pipelife Hafab AB i Haparanda, Utbildning Nord i Övertorneå och Arbetsförmedlingen. Fem personer plockades ut till utbildningen efter intervjuer, alla genomförde utbildningen och nu står det klart att alla deltagare också anställs av Pipelife Hafab. En formidabel succé konstaterar alla parter.


Nära samverkan gett resultatet

Arbetsförmedlingen sydde fram lösningen efter kontakt med Pipelife Hafab i Haparanda, som är en ledande europeisk plaströrsproducent, och där verksamheten är inne i en generationsväxling och har behov av att rekrytera nya medarbetare under de kommande åren. Personer med rätt kompetens gick inte att få tag på. Så här beskriver Arbetsförmedlingens företagsrådgivare Leif Pääjärvi det framgångsrika arbetet.

Leif Pääjärvi Arbetsförmedlingen - Att resultatet blivit så här bra beror enbart på det nära samarbetet mellan företaget Pipelife, utbildningsanordnaren Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen. Alla har varit med under hela processen från urval till genomförande och uppföljning. Företaget har också avsatt handledarresurser under praktikperioderna och då blir det så här fint resultat. Det har fungerat klockrent från alla håll.

Effektivt upplägg

Kimmo Heinänen som är produktionschef vid Pipelife Hafab är mycket nöjd.

- Upplägget med tre veckor utbildning som varvats med tre veckor praktik hos oss har varit mycket praktiskt och effektivt utbildningsupplägg och jag är mycket nöjd med resultatet. Alla fem har fått en anställning hos oss.

Utbildningen, som har genomförts på automationsteknikeravdelningen på Utbildning Nord, har anpassats utifrån arbetsuppgifterna på företaget. Så här förklarar ansvarig lärare, Ali Saukkoriipi framgången.

- Företaget har från första stund varit aktiv under hela processen. Tillsammans kunde vi göra rätt urval bland de som sökte. En framgångsfaktor är utan tvekan att vi hittade fem motiverade kandidater med hjälp av speed-dating och som fungerat bra tillsammans under utbildningstiden. Det kändes också viktigt att få en bra start med deltagarna som förhoppningsvis skulle bli arbetskamrater på företaget. Under hela processen har såväl jag och Leif från arbetsförmedlingen haft nära kontakt med företaget och i slutet av första praktikomgången har vi gjort individuella uppföljningar på plats och ytterligare kunnat skruva i utbildningsdelen. Ali Saukkoriipi lärare inom automation på Utbildning Nord

 

Även de nyanställda, Daniel Johansson, Janis Auvinen, Krister Aldeman, Peter Asterfeldt och Tommy Kangas är nöjda.

 - Hela upplägget har varit toppen och det som känns extra bra för oss är att vi alla fick jobb, konstaterar grabbarna samstämmigt.

Foto under huvudrubrik: Från vänster: Janis Auvinen, Peter Asterfeldt, Krister Aldeman,  Tommy Kangas, Daniel Johansson, samt längst ut till höger Kimmo Heinänen, platschef på Pipelife Hafab i Haparanda.

 

Även Svensk Byggtidning fångade upp den lyckade utbildningssatsningen >>Titta på senaste nytt

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago