Hoppa till innehållet
Så ska lärandekulturen stärkas på Utbildning nord
13. september. 2018

Så ska lärandekulturen stärkas på Utbildning nord

Under snart två år har Utbildning Nord i Övertorneå arbetat med att utveckla sin pedagogiska verktygslåda med utgångspunkten ”den studerande i centrum”. Det har nu resulterat i en bok ”Lärandets vägmärken - underlag för lärandearbetet vid Utbildning Nord” som är avsedd att stärka lärandekulturen på Utbildning Nord.

En pilotgrupp av lärare och ledning har tillsammans professor emeritus Tom Tiller, som Utbildning Nord tagit in som forskningsledare, under snart två års tid arbetat med att synliggöra hur Utbildning Nord arbetar med sin lärandekultur och hur den kan utvecklas.

- Utbildning Nord vill att praxis ska ha sin grund i goda och starka värden. Man har även utformat överordnade mål och ämnesmål som styrverktyg. Medarbetarna har ändå upplevt att det finns en potentiell ”missing link” i detta system när det gäller det dagliga, praktiska arbetet och att bra vägmärken kan vara en ny dimension som kommunicerar bättre och mer synligt mellan värden och mål. Vi vet att detta är ett banbrytande arbete men hoppas och tror att det ska kunna ge positiva avtryck när det gäller lärandet och undervisningen vid Utbildning Nord under kommande år, förklarar Tom Tiller forskningsledare på Utbildning Nord arbetet med den framtagna boken ”Lärandet vägmärken  - underlag för lärandearbetet vid Utbildning Nord.

 

På fredag 14 september kommer boken att presenteras för all personal och arbetet med att implementera innehållet startar under ledning av professor Tom Tiller.

Seminariet pågår mellan kl 13.00-14.30

Media inbjudes att träffa pilotgruppen och medverkande i anslutning till seminariet.  Ta kontakt med Leif Lahti, direktör på Utbildning Nord för ytterligare information.
Mobil:  +46 70 311 18 88.



Titta på senaste nytt

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Direktör lämnar Utbildning Nord

3. oktober. 2023
Efter över sju år som ledare för Utbildning Nord meddelar Leif Lahti att han kommer lämna sin position nästa sommar. Avhoppet är inte dramatiskt...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago