Hoppa till innehållet
Utbildning Nord anordnar rekryteringsmässa för sina studerande
11. februari. 2018

Utbildning Nord anordnar rekryteringsmässa för sina studerande

För första gången provar vi ett nytt grepp för att hjälpa till med matchningen mot jobb och/eller praktikplatser för Utbildning Nords studerande från Sverige, Norge och Finland. I samarbete med arbetsförmedlingen har vi bjudit in företag och verksamheter inom de branscher där vi utbildar arbetskraft. Mässan arrangeras i våra egna lokaler i Övertorneå den 14 mars.

- Studerande kommer för sin yrkesutbildning från norr till söder från tre länder och bor under sin studietid i Övertorneå eller Hedenäset och vi vet att många kommer igång med jobbsökande först när man är klar med sin utbildning och tillbaka på sin hemort. Vi vet betydelsen av att komma igång tidigt med jobbsökande, Därför vill vi prova det här greppet, förklarar Birgitta Jysky som är chef för Intern Service och kommunikation på Utbildning Nord.

En arbetsgrupp med representanter från alla utbildningsområden och intern servicefunktionen har jobbat med att bjuda in arbetsgivare som har rekryteringsbehov på kort och lång sikt. Då utrymmet är begränsat har arbetsgruppen vänt sig till specifika företag som man har kontakt med eller önska utveckla kontakt med.

- Vi har fått ett otroligt fint gensvar från arbetsgivarna. Till mässan kommer t.ex. företag som Billerud, Pon Mining, BDX, Scandic Ferrum, Ranstad, Genereic Mobile Systems, Alviks Trafik. Även offentliga arbetsgivare som Övertorneå och finska grannkommunen Ylitornio deltar. Från Norge kommer bl.a Opplæringskontoret för offentlig sektor i Finnmark. Det här blir ett kanontillfälle för våra studerande på Utbildning Nord att träffa både stora och mindre arbetsgivare, säger Leif Pääjärvi från arbetsförmedlingen som också väckte idén om en rekryteringsmässa unikt riktad till Utbildning Nords studerande.

- Ambitionen är att alla våra studerande ska kunna träffa något företag inom den bransch som man utbildar sig inom, säger Birgitta Jysky.

-  Det är helt fantastiskt roligt att få jobba med det här tillsammans med medarbetarna på Utbildning Nord.  Att få vara med och skapa en mötesplats där rekryterande företag och arbetssökande kan träffas på riktigt känns kanon. Känns det här bra så är planen att det ska bli årligen återkommande, avslutar Leif Pääjärvi från arbetsförmedlingen.

Bild ovan: Birgitta Jysky från Utbildning Nord och Leif Pääjärvi från arbetsförmedlingen känner sig taggade inför rekryteringsmässan den 14 mars.


Titta på senaste nytt

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago