Hoppa till innehållet
11. november. 2015

Fem snabba frågor till Anthony Sadian från Tierp, kockstuderande

1. Vem är Anthony Sadian?

Jag är snart färdigutbildad kock med rötterna i Filippinerna. Jag bor i Tierp och är gift med en finländska och vi har fem barn.

2. Varför ville du studera till kock?

Jag ville byta yrke. Jag tycker väldigt mycket om att laga mat. Innan jag började studera här jobbade jag som servitör i Sigtuna och det var så tanken växte fram. Det här känns verkligen som rätt val för mig.

3. Vad har varit det bästa med din tid på kockutbildningen?

Jag har lärt mig så otroligt mycket. Jag har kunnat bestämma mycket själv och påverka vad jag vill lära mig, och jag har verkligen fått lära mig mycket om matlagning men även bakning och konditori. Här får vi träna mycket praktiskt och jag har också tagit vara på tiden och tränat mycket i köket. Jag sökte och blev också uttagen till att göra en fyra veckor lång praktik i Senegallien i Italien genom ett EU-utbyte inom Erasmus+ som skolan har. Jag fick praktisera på olika klassiska italienska restauranger bland annat i en restaurang med en mycket känd italiensk kökschef, Mauro Ulliasi. Där brukade en del kändisar äta, t.ex. besökte Eros Ramazotti restaurangen under tiden jag praktiserade där. Utbildningstiden har gett mig oförglömliga minnen men framförallt har tiden här, och praktiken i Italien, gett mig självförtroende. Jag har fått bekräftelse på att jag kan och klarar arbetsuppgifterna.

Anthony Sadian tillsammans med känd kökschef i Italien Foto: Anthony fick möjlighet att praktisera i Italien nu i höst inom ramen för ett Erasmus + projekt. Här tillsammans med en känd italiensk kökschef, Mauro Ulliasi, till vänster i bild. - Praktiktiden i Italien gav självförtroende. Jag fick bekräftelse från duktiga kockar att jag kan, berättar Anthony Sadian. 

 4. Har du saknat något i utbildningen eller annars?

Jag har inte saknat något. Under min tid här i Övertorneå har jag fått ett tungt bagage, men det är inte ett bagage som är tungt att bära för kunskap är lätt att bära. Jag känner mig stolt för jag vet att jag klarar alla arbetsuppgifter i ett restaurangkök. Nu behöver jag bara bygga på med mer erfarenhet.
5. Vad gör du nu när du snart är klar? Jag har ett jobb på gång för Clarion kedjan antingen på Arlanda eller i Uppsala. Tanken är att jag ska börja i februari och jag ser verkligen fram emot det. Närmast väntar en lång semester i Filippinerna tillsammans med familjen. Jag känner mig verkligen glad och lycklig, avslutar Anthony Sadian.

Vi önskar Anthony Sadian varmt lycka till!


Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.



Titta på senaste nytt

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago