Hoppa till innehållet
7. juli. 2015

Ny utbildning startar på Utbildning Nord

I augusti startar Utbildning Nord en ny kurs som vänder sig till de som jobbar inom byggyrken i Norge. Det handlar om en certifieringsutbildning för ställningsbyggare enligt norska krav.

Sture Troli direktör Utbildning Nord

- För att kunna arbeta självständigt som byggnadsmålare, byggnadssnickare, plåtslagare och murare på byggen i Norge, krävs det att du har bevis på genomförd kurs i montering och användning av byggnadsställning enligt norska krav, så kallad § 17.1 kurs, berättar Sture Troli som är direktör på Utbildning Nord och den som tagit intiativet till kortkursen. 

Utbildning Nord har engagerat ett erkänt norskt utbildningsföretag, Mesa AS för att hålla i utbildningen. I premiärkursen, som kör igång den 10 augusti, kommer Utbildning Nord att utbilda en del av sina bygglärare, men utbildningen är även öppen för andra som vill söka jobb i Norge. För certifiering krävs, utöver utbildningen som är på 36 timmar, även 72 timmars praktiskt arbete med ställningsbyggnation. Erfarenheten ska vara dokumenterad. Praktiken kan även göras efter den teoretiska delen.

- Planen är att vi senare ska kunna hålla utbildningen i egen regi. Alla våra ordinare studerande inom yrkesområdena som berörs av lagstiftningen kommer att ha möjlighet att gå certifierinsgutbildningen. Det gäller först och främst våra norska studerande inom byggteknik, men kursen kommer även att vara öppen som tillval för de svenska och finska studerande som vill söka jobb i Norge, förklarar Sture Troli avslutningsvis.


Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.



Titta på senaste nytt

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!

22. mars. 2024
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Övertorneås ArcticSkills Medaljörer 2024!
I veckan avgjordes årets yrkestävling ArcticSkills 2024 i Kirkenes, Norge. Deltagarna från Norge, Sverige och Finland tävlade i 13 olika...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago