I fredags 5 december gjorde Patrik Gräsvik från Kiruna sin sista utbildningsdag och idag måndag 8 december börjar det nya yrkeslivet som kock.
Patrik har fått jobb på Kiruna kommun och ska jobba i ett storkök som serverar många olika
enheter. Tjänsten är ett vikariat.
– Det är gör absolut inget. Jag vill väldigt gärna ha chansen att arbeta på olika platser, länder och olika typer av restauranger. Den 1 mars ska jag jobba i Stockholm och i höst ska jag jobba i Lillehammer i Norge, berättar Patrik Gräsvik glatt när han går runt och säger hejdå till alla.
Patrik Gräsvik har verkligen varit enastående motiverad för sina studier. Under hela utbildningstiden har han matbloggat. Är du nyfiken på hur en kockstuderandens studietid kan se ut, besök gärna Patriks matblogg ”uppdragsmat”. (länk till bloggen). Dessutom har Patrik skrivit, en som han kallar, skolrapport. Är du nyfiken på det här yrket och nyfiken på utbildningen som vi har, kan du gärna ta del av Patriks personliga betraktelser om hans studietid och hur han upplevt sin tid på utbildningen . Till Patriks skolrapport (PDF).