11 november 2015

Fem snabba frågor till Anthony Sadian från Tierp, kockstuderande

1. Vem är Anthony Sadian?

Jag är snart färdigutbildad kock med rötterna i Filippinerna. Jag bor i Tierp och är gift med en finländska och vi har fem barn.

2. Varför ville du studera till kock?

Jag ville byta yrke. Jag tycker väldigt mycket om att laga mat. Innan jag började studera här jobbade jag som servitör i Sigtuna och det var så tanken växte fram. Det här känns verkligen som rätt val för mig.

3. Vad har varit det bästa med din tid på kockutbildningen?

Jag har lärt mig så otroligt mycket. Jag har kunnat bestämma mycket själv och påverka vad jag vill lära mig, och jag har verkligen fått lära mig mycket om matlagning men även bakning och konditori. Här får vi träna mycket praktiskt och jag har också tagit vara på tiden och tränat mycket i köket. Jag sökte och blev också uttagen till att göra en fyra veckor lång praktik i Senegallien i Italien genom ett EU-utbyte inom Erasmus+ som skolan har. Jag fick praktisera på olika klassiska italienska restauranger bland annat i en restaurang med en mycket känd italiensk kökschef, Mauro Ulliasi. Där brukade en del kändisar äta, t.ex. besökte Eros Ramazotti restaurangen under tiden jag praktiserade där. Utbildningstiden har gett mig oförglömliga minnen men framförallt har tiden här, och praktiken i Italien, gett mig självförtroende. Jag har fått bekräftelse på att jag kan och klarar arbetsuppgifterna.

Anthony Sadian tillsammans med känd kökschef i Italien Foto: Anthony fick möjlighet att praktisera i Italien nu i höst inom ramen för ett Erasmus + projekt. Här tillsammans med en känd italiensk kökschef, Mauro Ulliasi, till vänster i bild. - Praktiktiden i Italien gav självförtroende. Jag fick bekräftelse från duktiga kockar att jag kan, berättar Anthony Sadian. 

 4. Har du saknat något i utbildningen eller annars?

Jag har inte saknat något. Under min tid här i Övertorneå har jag fått ett tungt bagage, men det är inte ett bagage som är tungt att bära för kunskap är lätt att bära. Jag känner mig stolt för jag vet att jag klarar alla arbetsuppgifter i ett restaurangkök. Nu behöver jag bara bygga på med mer erfarenhet.
5. Vad gör du nu när du snart är klar? Jag har ett jobb på gång för Clarion kedjan antingen på Arlanda eller i Uppsala. Tanken är att jag ska börja i februari och jag ser verkligen fram emot det. Närmast väntar en lång semester i Filippinerna tillsammans med familjen. Jag känner mig verkligen glad och lycklig, avslutar Anthony Sadian.

Vi önskar Anthony Sadian varmt lycka till!

pdf Last ned filen  282.pdf  777,9 KB 

Kommentar

Innsendte kommentarer vil ikke bli publisert før de er godkjent av en administrator.

Feltene merket med * er obligatoriske felt.

Utdanning Nord har inngått samarbeidsavtale med politiet

Utdanning Nord har inngått samarbeidsavtale med politiet

16 oktober 2017
– Vi ser at narkotikabruken blant studentene har økt det siste året. Det kan vi ikke akseptere, og vi gjør alt vi kan for å nå målet om en rusfri...
 
 
Godkjent av Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN)

Godkjent av Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN)

9 oktober 2017
Onsdagen den  13. september, var BYN på kvalitetssikringsbesøk i Hedenäset. Formålet med BYNs kvalitetskontroller er å sikre at studenter som tar...
 
 
Ansattes studiedager i Tallinn
 
 
 
 

Kalender

Foreløpig er det ingen hendelser planlagt.

Lunsj u. 50

Torsdag 14 Desember
Julbord, för allmänhet kl 13-15 (280 kr)
 
 
 
 
 
Bredd: px