Hoppa till innehållet
8. september. 2015

Norrbottens landshövding besökte Utbildning Nord

Torsdag 3 september besökte landshövding Sven-Erik Österberg Utbildning Nord. En intresserad landshövding fick en gedigen rundvandring i Hedenäset och Övertorneå.

Viktigt att visa upp

- Vi tycker det är viktigt att visa upp vår verksamhet för beslutsfattare och politiker i samhället. Som utbildningsanordnare är vi mycket små i jämförelse och kan därför lätt glömmas bort. I Övertorneå som är lite av en utbildningskommun är vi en viktig tillgång som yrkesutbildningsanordnare, och även mycket betydelsefull som kommunens näst största arbetsgivare, men vår verksamhet är i en dimension större än så. Vi är unika som yrkesutbildningsanordnare i ett nordiskt sammanhang. Under vår snart 45-åriga historia uppskattar vi, att vi utbildat närmare 20 000 personer till gagn för arbetsmarknaderna i Norge, Sverige och Finland. Dessutom är vi ett konkret exempel på ett välfungerande nordiskt samarbete, förklarar Sture Troli, direktör för Utbildning Nord, betydelsen av besöket.

Programmet började under förmiddagen i Hedenäset och här fick Österberg och länsrådet Johan Antti en ordentlig genomgång av de byggtekniska utbildningar och skomakarutbildningen som finns i Hedenäset. Programmet inrymde även besök till restaurangutbildningarna, vård och omsorg, fordonsmekaniker samt CNC utbildningarna i Övertorneå.

Heidi Kreivi, lärare på golv, förklarar hur golvläggarutbildningen är upplagd

 

 

 

Bildtext: Heidi Kreivi, lärare på golv, förklarar hur golvläggarutbildningen är upplagd för landshövding Sven-Erik Österberg. Sture Troli, direktör för Utbildning Nord skymtar i bakgrunden. 

Även kommunledningen deltog vid besöket

Landshövdingens besök på Utbildning Nord var en del i Länsstyrelsens sk. eriksgata där Sven-Erik Österberg kommer att besöka alla kommuner som fick ny politisk ledning vid valet. Från kommunen deltog de båda kommunalråden Tomas Mörtberg och Tomas Vedetsig, kommunchef Rolf Kummu, barn- och utbildningschef Maarit Enbuske och miljö- och byggansvarig Aferdita Jashari .

Bildtext högst upp: Sture Troli (till vänster), direktör på Utbildning Nord, gladde sig över att få visa upp verksamheten till delar av länsstyrelsens och kommunledningen i Övertorneå.  Här tillsammans med landshövding Sven-Erik Österberg och länsrådet Johan Antti.



more_news

No news at the moment.


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago