Hoppa till innehållet
4. maaliskuu. 2013

Utbildning Nord investerar i hjärtstartare och utbildar all personal

Utbildning Nord har köpt in två hjärtstartare. I samband med det kommer all personal under v. 10 genomgå en utbildning i första hjälpen och i användning av hjärtstartare.

Stor men viktig satsning

Utbildning Nord har köpt in två hjärtstartare. I anslutning till det ska all personal genomgå en heldagsutbildning i första hjälpen där användning av hjärtstartare ingår.

– Utbildning Nord är en stor arbetsplats med ca 70 anställda och där medelåldern för personal är hög, ca 54 år. Utbildning Nord bedriver dessutom yrkesutbildning för vuxna med studerande med stor variation i ålder, och där en del dessutom arbetar i yrken som kan vara förenade med risker. Vi har därför sett det som angeläget att investera i hjärtstartare och utveckla vår första hjälpen utbildning med hjärt- och lungräddning, som vi sedan tidigare kontinuerligt ordnar för vår personal, med en påbyggnad i användandet av hjärtstartare.

– Det är ekonomiskt en stor investering. Utbildningstiden inräknad med en utbildningsdag per anställd inklusive investeringskostnad landar på ca 200 000 kr, säger Leif Lahti HR-chef på Utbildning Nord. Men för oss är det viktigt att all personal har grundläggande kunskaper i att rädda liv. Enligt Hjärt- och lungsjukas länsförening har vi i Övertorneå en väntetid på cirka 18 minuter på ambulans. Vid en hjärtinfarkt är varje minut viktig och ju snabbare man kan påbörja åtgärden desto större chans är det att utgången blir bra.

Hjärtstartarna blir tillgängliga för andra i Övertorneå

– Vi kommer att skylta upp var Hjärtstartarna finns för vi vill att arbetsplatser i närheten ska kunna nyttja de om behov uppstår.  Vad vi känner till så finns det sedan tidigare hjärtstartare på simhallen i Övertorneå respektive Hedenäset. Med vår investering så kommer det nu att finnas ytterligare två hjärtstartare i centrala Övertorneå, säger Leif Lahti.

Pressen har möjlighet att besöka utbildningsdagen onsdagen den 6 mars mellan kl. 08.00-15.30.
Plats: Utbildning Nord, Skolvägen 12, Övertorneå. Lokal/Hus: Aspen 1.

Önskar du ytterligare information med anledning av pressmeddelandet kan du kontakta Leif Lahti, HR-chef Utbildning Nord mobil +46 70 311 18 88.
Lisää uutisia:

Uusi hakemus tuotti tulosta – järjestämislupa uusille ammattikoulutuksille

22. joulukuu. 2020
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Koulutus Nordille Ruotsin Övertorneålla oikeuden järjestää sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon sekä...

Käden jälki näkyy heti - Maalarin työ on palkitsevaa ja palkkaus kohdallaan

14. joulukuu. 2020
Kun tarjoilijaksi ja suurtalouskokiksi aikoinaan valmistuneelta Erika-Sofia Juusolalta kyselee alan vaihdon syitä, hänen ei tarvitse miettiä.-...

Maalarin ammatti sopii yhtä hyvin naisille ja miehille

27. marraskuu. 2020
- Koska olen nainen, teen asiat vähän eri tavalla kuin mies. Käytän koko kroppaa ja suunnittelen etukäteen, miten teen. Suomen Ylitorniolla asuva...

Oppilaitos

Koulutus Nord sijaitsee yhdessä Ruotsin nopeimmin kasvavista alueista, mikä heijastuu myös koulun toimintaan.

Me uskomme tulevaisuuteen ja toivomme, että myönteinen asenteemme tarttuu sinuunkin opiskellessasi täällä.

Lue lisää

Opiskelijat

Koulutus Nordin opiskelijana saat opiskella tuttavallisessa ja turvallisessa ympäristössä, jossa saat kokea elinikäistä oppimista joka päivä. 

Lue lisää

Yleistä asumisesta

Koulutus Nord takaa asunnon kaikille muilta paikkakunnilta ja muista maista tuleville opiskelijoille.

Tutustu majoitus

Uutiset

Uusi hakemus tuotti tulosta – järjestämislupa uusille ammattikoulutuksille
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Koulutus Nordille Ruotsin Övertorneålla oikeuden järjestää sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon sekä...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago