Hoppa till innehållet
5. june. 2015

Unikt samarbete med golfklubb ger studerande gratis golfträning

Utbildning Nord och Tureholms nya golfklubb i Övertorneå har tecknat ett treårigt samarbetsavtal som innebär att studerande och personal nu får chansen till att prova på golf, och det alldeles gratis. Samarbetet innebär att golfklubben håller i golfens nybörjarutbildning Grönt kort för alla intresserade varefter man har fri tillgång till 9-håls golfbanan naturskönt belägen intill Särkijärvi sjön i Övertorneå.

Fritidsutbud viktigt för må-bra

Utbildning Nord har årligen ca 400-500 vuxenstuderande från Norge, Sverige och Finland och som är i Övertorneå eller Hedenäset olika lång tid. En stor utmaning för oss är att hitta bra och billiga aktiviteter. Leif Lahti, HR-chef på Utbildning Nord förklarar bakgrunden till satsningen så här: 
Leif Lahti HR chef Utbildning Nord

- Framförallt är vi alltid på jakt efter billiga aktiviteter som passar vuxna eftersom ekonomin för våra studerande under studietiden är ansträngd. Att studera och bo på annan ort skapar i sig merkostnader, samtidigt som vi ser det som viktigt att våra studerande kan hitta intressanta fritidsaktiviteter för att må och trivas bra i Övertorneå. Som en positiv bieffekt får även vår personal möjlighet att prova på golf. 

Golfklubben tog initiativet

- Golf, ska erkännas, är inte direkt en aktivitet som vi själva haft med i vår mentala karta över aktiviteter som skulle kunna vara tillgänglig för våra studerande, och det beroende på flera trösklar. Det kostar att ta grönt kort och du behöver vara medlem i en golfklubb för att kunna spela. Sporten har ju också bilden av att vara lite av utrustningssport. Idag finns det billigare nybörjarutrustning men för våra studerande är det ändå en för stor ekonomisk tröskel att investera i en utrustning, speciellt då du inte vet om det är en sport som biter sig fast. Det är tack vare att representanter för golfklubben tog kontakt, och presenterade en attraktiv samarbetslösning, som vi nu kan erbjuda en ny sommaraktivitet. I och med att allt blir gratis för våra studerande har vi kommit över de ekonomiska trösklarna.

Den ny aktiviteten är också utmärkt eftersom studerande på Utbildning Nord inte har något sommarlov, endast två veckors uppehåll. Golf blir ett fin utomhusaktivitet där man verkligen kan ta tillvara även Tornedalens ljusa sommarkvällar.

Golfklubben kan bygga om

Golfklubben söker olika samarbetslösningar lokalt eftersom man är i behov av att bygga om golfbanan. Tack vare det ekonomiska bidraget från bland annat Utbildning Nord blir detta möjligt.
- Man kan även tänka sig att golfklubben i och med samarbetet med Utbildning Nord även har chansen att så småningom få många nya medlemmar. Har man fått chansen att prova på golf, så biter det sig gärna fast, avslutar Knut Omark, ordförande för Tureholms golfklubb.


Post a Comment

Your comment will not show before being approved by an administrator.



more_news

No news at the moment.


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago