Hoppa till innehållet
  • Industritekniska programmet (IN)
  • Industritekniska programmet (IN)
  • Industritekniska programmet (IN)
  • Industritekniska programmet (IN)
  • Industritekniska programmet (IN)

Industritekniska programmet (IN)

En fin verkstad med svarvar, fräsar, nc-maskiner och robot är utgångspunkten för vår utbildning av cnc-operatörer. Du får kunskaper om verkstadsmaskiner, robotar och styrsystem samt CAD-/CAM-program, föreskrifter och skyddsanordningar. Efter utbildningen kan du arbeta som verkstads-mekaniker eller operatör.

Inriktning

  • Produkt och maskinteknik

Du lär dig hantera verktyg, industriutrustning och material. Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. CNC-operatör.  Som CNC-operatör sköter du datorstyrda maskiner för mekanisk bearbetning och tillverkning av detaljer främst av metall inom verkstadsproduktion. Maskinerna programmeras utifrån olika underlag av operatören. Arbetsmarknadsläget enlig arbetsförmedlingens prognos 2015 för CNC-operatörer påverkas av den svaga industrikonjunkturen, men tillgången på utbildade svarar inte riktigt upp mot behoven och därför blir det fortsatt liten konkurrens om jobben. På fem till tio års sikt bedöms utbildade CNC-operatörer ha goda möjligheter till arbete.

 På skolverketshemsida kan du läsa mer om Industritekninska programmet (IN).


Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

TV - program tips: Coronagränsen
Här kommer ett TV-tips om hur Coronaviruset påverkat oss som bor vid svensk-finska gränsen i Tornedalen. I programmet som sänds på måndag 12/10...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago