Hoppa till innehållet
IT- studerande på lärorik praktik på Malta
24. april. 2018

IT- studerande på lärorik praktik på Malta

Bild: Från vänster företagets ägare och direktör Simon Camilleri och vår programmeringsstuderande Faraz Khan. På bordet ligger det projekt som har med orderhantering att göra och som Faraz arbetat med att utveckla tilläggsfunktioner till.

Faraz Khan från finska Ylitornio studerar till programmerare på Utbildning Nord. Tack vare EU-programmet Erasmus plus fick han tillsammans med tre andra studerande möjlighet till en fyra veckor lång företagsförlagd praktik på Malta. Och det är en mycket nöjd Faraz Khan vi träffar under hans andra praktikvecka hos företaget Q Business Solutions Ltd på Malta

Lär sig nytt programmeringsspråk

Q Business Solutions utvecklar och säljer affärssystem med tillhörande programvaror. Företagets idé är att erbjuda anpassade lösningar och t.ex. kunna skräddarsy programvaran till det specifika företagets behov och arbetsflöden. Till affärsmodellen hör även skräddarsyddd prissättning. Kunden får en lösning som är exakt anpassat till det specifika behovet och man betalar endast för det man behöver av programvaran.

Faraz Khan berättar att praktiken känns mycket ändamålsenlig och passar bra mot bakgrund till vad han studerat. Faraz har fått arbeta just med att utveckla tilläggsfunktioner till en programvara.

- Och i det arbetet har jag hunnit lära mig, för mig, ett nytt programmeringsspråk, visual basic.net.

Jag träffar företagets ägare och direktör, Mr Simon Camilleri som berättar att Faraz hittills jobbat med att programmera tilläggsfunktionalitet till en portabel orderhanteringssystem och en portabel kvittomaskin. Den speciella appen ska användas ute i butik när en säljare är och tar in order. Appen är kopplad till det egna affärssystemet och kunden kan direkt få ett kvitto på genomfört köp.

- Det går mycket bra för Faraz tycker jag. Han kommer att vara klar med det här projektet under denna vecka och jag har planerat in ett nytt utvecklingsprojekt, berättar Simon Camilleri.

Lokal marknad

Simon Camilleri berättar att företaget har fyra anställda men ingår i ett större nätverk. Företaget arbetar endast på den inhemska marknaden och man har ca 60 kunder i vitt skilda branscher.

- Enkelt förklarat utvecklar vi och säljer programvara, skräddarsyr dessa till specifika behov och ger support, förklarar Simon Camilleri mig lågmält vänligt.

- Jag önskar jag kunde stanna här längre. Fyra veckor går så fort. Jag känner verkligen att jag skulle ha nytta av en längre praktiktid här, säger Faraz Khan som avslutningsord innan båda önskar mig en trevlig vistelse på Malta.

Erasmus

Text&Foto. Birgitta Jysky


Titta på senaste nytt

Utbildning Nord uppmärksammar Internationella Lyckodagen den 20 mars

19. mars. 2024
Övertorneå kommun genomför sedan en tid tillbaka en pilotsatsning för att förbättra måendet hos sina invånare. En del av denna satsning innebär att...

Klart med ny direktör för Utbildning Nord

15. januari. 2024
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...

Ny överenskommelse undertecknad för Utbildning Nord

17. november. 2023
I veckan undertecknade länderna en överenskommelse om Stiftelsen Utbildning Nordkalotten, (dagligt tal benämnt Utbildning Nord), verksamhet för de...

Skolan

Utbildning Nord ligger i en av landets mest expansiva regioner vilket också avspeglas i skolan.

Utbildningarna bedrivs på två olika platser, Övertorneå och Hedenäset. Här finns en framtidstro och positiv inställning.

Läs mer om skolan

Studera med oss

Som studerande vid Utbildning Nord kommer du till en familjär och ödmjuk miljö där du får ett livslångt lärande varje dag.

Läs mer om studerande

Boende

Alla våra studerande som kommer från andra orter och länder garanteras boende genom Utbildning Nord.

Kolla på våra boende

Nyheter

Klart med ny direktör för Utbildning Nord
Styrelsen för stiftelsen Utbildning Nordkalotten, i dagligt tal Utbildning Nord, har utsett en ny direktör för tidsperioden 2024-07-01 till...


Instagram #utbildningnord

By Formsmedjan. Powered by Yago